2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Tüzmen hastane açtı

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Türkiye'deki hekimlerin ve hemşirelerin diğer ülkelere göre daha deneyimli ve daha bilgili olduğuna dikkat çekerek, sağlık sektörünün önümüzdeki dönemde yeni bir ihracat kapısı olacağını ve ülkeye daha fazla döviz girdisi sağlayacağını söyledi.

Bakan Tüzmen, partisinin Gençlik Kolları Genel Kurulu'na katılmak için geldiği Mersin'de Özel Toros Hastanesi'nin açılışına katıldı. Mersin Valisi Hüseyin Aksoy ve AK Parti Mersin Milletvekili Ali Er'in de bulunduğu açılışta konuşan Bakan Tüzmen, sağlık sektörüne yapılan yatırım en hayırlı yatırım olduğunu vurguladı.
"Türkiye son dönemde sadece ülke içerisindeki vatandaşlara değil, tüm dünyaya sağlık sektöründe bir marka olduğunu kanıtlamıştır" diyen Tüzmen, dünyanın birçok ülkesinden ülkemize tedavi amaçlı gelen insan sayısının her geçen gün arttığını kaydetti.

Bu durumun, Türk sağlık sektörünün gelmiş olduğu nokta açısından önemli olduğunu anlatan Tüzmen, "Ben kendi doktorlarımıza ve sağlık personelimize çok güveniyorum. Çünkü, onların deneyimleri, tecrübeleri dünyanın birçok ülkesindeki doktordan fazla. Türkiye'de nüfus fazla, örnek sayısı çok, dolayısıyla deneyimler de çok yerinde. Yani örnekleme metoduna baktığımızda buradaki birim doktorumuzun, birim hemşiremizin ve birim sağlık personelimizin tecrübesi diğer ülkelerdekilerden çok daha fazla" dedi.

Sağlık sektörünü önümüzdeki dönemde önemli bir döviz geliri getirecek sektör olarak gördüğüne işaret eden Tüzmen, "Şu anda zaten bu var. Biz sağlık sektörüne yeni ihracat sektörü olarak bakıyoruz. Türkiye komşu ve çevre ülkelere bu kadar yakın, bu kadar büyük nüfusların etrafında olduğu bir konumdayken, çevre ülkelerden Türkiye'ye gelen hasta sayısı da artacaktır. Sağlık sektörünün devrim yaşadığı bir dönemde Mersin'in de bundan en iyi şekilde yararlanması için gereken çalışmalar yapılacaktır" diye konuştu.

Daha sonra hastanenin açılışını gerçekleştiren Bakan Tüzmen, hastanenin bölümlerini gezdi. Yeni doğmuş iki bebeği kucağına alarak seven Tüzmen, odalarda yatan hastaları da ziyaret ederek, "geçmiş olsun" dileğinde bulundu.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bakan Tüzmen, Almanya'daki Türk ailesinin çıkan yangın sonucu ölmesinin ardından Almanya'da yaşayan Türkler'in paralarını bankalardan çekmeleri ile ilgili olarak da, "Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. Burada soğukkanlılıkla hareket etmek lazım. 1970'lerden bu yana soydaşlarımızın Avrupa'nın iş gücüne katkısı ile Avrupa'daki yaşantıları, daha sonra işadamlığı olarak devam etti. Sonuçta Almanya, Türkiye'nin dış ticaret sıralamasında birinci sırada. 30 milyar dolarlara kadar çıkan bir dış ticaret rakamını gözardı etmek yanlış olur. Burada herkes hakkaniyet çerçevesinde soruşturmayı sonuna kadar götürür ve bunu yapanlar mutlaka bunun bedelini öderler. Biz oradaki soydaşlarımızdan kararlar alırken, sağlıklı, soğukkanlı kararlar almalarını ve iki ülke arasındaki ticaret, yatırım ve ortaklıkları bozmayacak bir şekilde iki ülkenin beraberliğini önümüzdeki süreçte de aynı şekilde devam ettirecekleri bir platformda götürmeleri gerektiğine inanmalarını isteriz. Tabii ki acılarını içimizde duyuyoruz. Soydaşlarımızın Alman ekonomisine katkı yaptıktan sonra 9 tabutla Gaziantep'e gelmesi hepimizi derinden üzmüştür" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2008 Cumartesi 15:18:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?