5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Tüzmen 'yer kirazı'nı tanıttı

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, anavatanı Güney Amerika'nın ardından ilk kez Mersin'de üretilen 'yer kirazı'nı tanıttı.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Forza Fuarcılık tarafından ortaklaşa organize edilen 'Mersin 4. Uluslararası Tarım Fuarı'na katılan Bakan Tüzmen, burada Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) öncülüğünde yetiştirilen 'yer kirazı' adlı meyveyi de tanıttı. Tüzmen, meyveleri taze olarak tüketilebilen ve kullanım alanının da oldukça geniş olduğunu belirttiği yer kirazının; aroması ve mayhoş tadıyla pastacılıkta, sos ve marmelat yapımında, meyve salatalarında ve tatlılarda kullanılabileceğini vurguladı.

Yer kirazının, ihraç edilebilme noktasında üretildiğinin altını çizen Tüzmen, "Burada aynı zamanda da ithal edilen ürünle yerli ürün arasındaki farkı ortaya da koyduk. Çok daha lezzetli ve kaliteli bir ürün yetiştirdik. Bu kadar faydalı bir meyve çok az. Kilosu 175 TL'den satışa sunulan ürünle birlikte ihracatçılarımız daha çok para kazanacak" dedi.

Şu anda bölge çiftçilerinin ürünü tanımaları noktasında 1 dönümden oluşan serada üretim yapıldığı bilgisini de veren Bakan Tüzmen, meyvenin Türkiye için önemli bir ihraç ürünü olabileceğini ve bunun için de zamana ihtiyaç duyulduğunu anlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2009 Çarşamba 18:12:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?