5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Tüzmen'den Cumhuriyet dalışı!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kürşad Tüzmen, Mersin'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinin ardından 3 amatör dalgıçla birlikte denize daldı. Denizin içerisinde Türk bayrağı açan Tüzmen, "Bana sorarsanız siyaset dalmaktan daha zor" dedi. 

Mersin'deki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının sona ermesinin ardından AK Parti İl Başkanı Fatih Kısa ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Silifke ilçesine bağlı Atakent beldesindeki Altınorfoz Oteli'ne gelen Tüzmen, dalgıç elbiselerini giyerek 3 amatör dalgıçla birlikte denize daldı. Tüzmen, dalmadan önce gazetecilere yaptığı açıklamada, dalarak yorgunluğunu ve stresi atacağını, dertleri denizde bırakacağını, dertleri hava kabarcığı haline getireceğini kaydetti.

Gazetecilerin açılımla ilgili sorusu üzerine Tüzmen, "Biz devamlı açılım içindeyiz. Deniz açılımımız ise hiç kapanmadı" dedi. İleride Akdeniz sahilinin batıya doğru en fazla gelişeceği yerin Mersin olacağını ifade eden Tüzmen, şunları söyledi:

"Mersin önümüzdeki dönemde Türkiye'nin en önemli turizm merkezi haline gelecek. Kültür değerleri, tarihi değerler, coğrafi özellikler, bütün doğal güzelliklerin en güzel parçasını Allah buraya bahşetmiş. Bize düşen altyapısını, üst yapısını hazırlayıp önümüzdeki dönemde Mersin'in turizmini en iyi yere getirmek. Bunu gerçekleştireceğiz diye düşünüyorum. Basının sayesinde Mersin önümüzdeki süreçte hizmet sektöründe, turizmde çok önemli noktalara gelişini sağlayacaktır. 10-15 yatakla biz önümüzdeki süreçte 1 milyon yatağa doğru yol alacağız. Bu iş seneler alacak, ama bizler öncüleri olacağız. Mersin'in dalış merkezi olması yönünde de çalışmalarımız olacak, profesyonel dalgıçları getireceğiz. Burada dalış turizmini geliştireceğiz. Dalış turizmi için Türkiye'nin en temiz kıyıları, Akdeniz'in en temiz sahili Mersin'de diyebiliriz."

'Dalmak mı zor, siyaset yapmak mı zor?' sorusu üzerine Tüzmen, "Denizin altı oldukça kolay, denizin üstünde kalmak zor. Denizin altı güvenli, ancak denizin üstü o kadar güvenli değil. Bana sorarsanız siyaset dalmaktan daha zor" diye konuştu.

Tüzmen denizin içerisinde Türk bayrağı açtı. 
 

...
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2009 Perşembe 19:57:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?