5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Tüzmen'den TÜSİAD'a cevap

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de sivil toplum örgütlerinin ekonomik ve sosyal alandaki gelişime katkı sunmasını beklediklerini, bu noktada yapılan yapıcı eleştirilerin kendileri için yol gösterici olabileceğini söyledi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ve Forza Fuarcılık tarafından Yenişehir Fuar Merkezi'nde bu yıl 3.'sü gerçekleştirilen Mersin Gıda, Gıda Teknolojileri ve Paketleme Fuarı'nın açılış törenine katılan Bakan Tüzmen, burada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) ekonomik krizle ilgili çıkışını ve IMF ile bir an önce anlaşma yapılmasına yönelik değerlendirmeleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Tüzmen, bugün Türkiye'deki sivil toplum örgütlerinin önemli sorumlulukları olduğuna işaret ederek, bu örgütlerin aynı zamanda da ekonomi ve sosyal alanda son derece etkili bir misyon üstlendiğini hatırlattı.

Tüzmen, "Dolayısıyla onların yaptığı yapıcı eleştirilerle birlikte ortaya koydukları değerlendirmeler yol gösterici olabilir. Bugün tüm dünya ülkelerindeki sivil toplum örgütleri, nasıl kendi ülkelerindeki ekonomik ve sosyal ortamın gelişmesine daha fazla katkıda bulunmaya çalışıyorlarsa, Türkiye'de de benzer çalışmaların yapılmasının yararlı olduğunu düşünüyorum. IMF ile yapılan görüşmelerle ilgili gerekli değerlendirmeleri arkadaşlar yaptı. Bizler de bu sürecin tamamlanmasını bekliyoruz" dedi.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) Tunceli Valiliği ile ilgili verdiği kararla ilgili sorular üzerine Tüzmen, söz konusu kararla ilgili henüz net bir bilgiye sahip olmadığını söyledi. Mersin'deki seçim çalışmalarına yoğunlaştığını ve bu nedenle de gündemdeki diğer konulardan haberdar olmadığını ifade eden Tüzmen, "Arkadaşlardan gerekli bilgileri aldıktan sonra elbette ki gerekli yorum ve değerlendirmeleri yapacağım. Ancak şu anda konuyla ilgili olarak net bir bilgiye sahip değilim. Hangi kanaldan ne tür bir açıklama yapıldığını bilirsem o zaman daha sağlıklı bir değerlendirme yapabilirim. Bu noktada yapılacak açıklama ya da değerlendirmeler sıkıntı yaratabilir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2009 Perşembe 15:17:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?