2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Ücretsiz İnternet evi açıldı

Dünya İnternet Haftası ve Temiz İnternet Projesi kapsamında Mersin'de Türk Telekom Toroslar Şube Müdürlüğü ile alt birim Toroslar Belediyesi'nin işbirliğinde ilk "Ücretsiz internet evi" hizmete açıldı.

İnternet evinin açılış törenine; Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ve Türk Telekom İl Müdürü İsmail İnam'ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.
Törende bir konuşma yapan Türk Telekom Mersin İl Müdürü İsmail İnam, Mersin'de ilk defa internet evinin Toroslar bölgesinde açıldığını belirterek, "İnternet bilgiye hızlı, doğru, güvenilir, kısa zamanda ve ekonomik olarak ulaşmak demektir. İnternet kısaca bir yaşam şeklidir. Ancak internet bir yaşam şekliyken, yaşam internet olmamalıdır. Yani interneti çok doğru kullanmamız gerekir" dedi.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise, amaçlarının özellikle öğrencilere ödev araştırmaları yönünde yardımcı olabilmek olduğunu ifade ederek, ailelerin çocuklarını buraya gönderirken içlerinin ferah olmalarını istedi. İnternet dünyasının zengin içerikli bir dünya olduğunun altını çizen Tuna, ücretsiz internet evindeki sistemlerin denetim altında olduğunu ve kişilerin herhangi bir olumsuz siteye girmeye çalışmaları halinde sistemde yüklü olan programların bunu engelleyeceğini kaydetti.

Şu anda geçirilen dönemin bilgi çağı olduğuna işaret eden Tuna, "Tarım ve sanayi toplumu olamayışımızın akabinde yakaladığımız bilgi çağını iyi değerlendirebilirsek, ekonomimizi kalkındırma şansımız var. Onun için ufuklu düşünmemiz, bilgi çağını takip etme yönünde geride olmamamız lazım. Toroslar Belediyesi olarak bu noktada duruşumuz net, yol haritamız belli. Özellikle genç nesle bilgisayarı öğreteceğiz. Bu noktada açmış olduğumuz kurslarımız gerçekten çok ilgi görüyor. Bu kursların sonunda kendilerine sertifika vermek kaydıyla o insanların işsizler ordusu içerisinde bir adım önde olmalarına vesile oluyoruz. Bu konuda bölgemizde Dünya İnternet Haftası nedeniyle ücretsiz temiz internet evini hizmete açıyoruz. Türk Telekom İl Müdürlüğü ile ortaklaşa yapmış olduğumuz bu internet evini, doğru ve temiz bilgiyi alma yönünde kontrolümüz altında herkesin bilgi alabileceği bir mekan haline getirdik. Bu konuda bize destek olan tüm Türk Telekom ailesine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Dünya milletleri ile yarışmak için, imkanlar ölçüsünde ne gerekiyorsa onu yapmaya çalıştıklarını anlatan Tuna, ücretsiz internet evlerini önümüzdeki süreçte bölgenin çeşitli noktalarında kurma çalışmalarının da devam ettiğini sözlerine ekledi.
Konuşmaların ardından Toroslar Belediyesi ile Türk Telekom Toroslar Şube Müdürlüğü tarafından ortaklaşa kurulan ücretsiz internet evi, vatandaşların hizmetine açıldı. Adnan Kahveci Parkı'nda açılan ve 20 bilgisayarın bulunduğu internet evinden tüm vatandaşlar ücretsiz olarak yararlanabilecek.

 

.
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2008 Salı 18:18:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?