5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Uçurtmalar gökyüzünü şenlendirdi

Mersin Güneykent Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneği (GÜYAD) tarafından organize edilen 'Uçurtma Şenliği' ile birlikte gökyüzü renklendi. Çocuklar uçurtmaları gökyüzünün mavilikleriyle buluşturdu.

Yoğun ilginin gösterildiği etkinlikte konuşan GÜYAD Başkanı Mehmet Meşe, derneğin temel amacının mahalle sakinleri arasındaki birlik ve beraberliğin pekiştirilmesinin yanında yaşanan sorun ve sıkıntılara birlikte çözüm bulunması olduğunu söyledi. Mehmet Meşe, Güneykent Mahallesi'ni 'büyük bir aile'ye benzeterek söz konusu ailenin her bir ferdinin de sosyo-ekonomik sorunlarla boğuştuğuna dikkat çekti.

Dernek olarak yaşanan sorunların asgariye indirilmesi ve kalıcı çözümler üretebilme adına çaba sarf ettiklerini dile getiren Meşe, "Yaşanan sıkıntıların bir nebze de olsa unutulması, insanların mutlu bir anılarının olabilmesi için 'Uçurtma Şenliği'ni organize ettik. Etkinliğe yoğun ilgi gösterilmesi bizim güzel ve doğru işler yaptığımızı ortaya koydu. Keyifli bir hafta sonu yaşadık. Ekonomik sorunlar nedeniyle çocuklarıyla arasına duvarlar ören anne ve babaları, yeniden çocuklarıyla buluşturduk. Onları mutlu ve huzurlu görmekse bizim en büyük sevincimiz oldu" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2009 Salı 17:20:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?