3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Uğur Mumcu Mersin'de anıldı

Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu, ölümünün 15. yılında Mersin'de anıtı başında anıldı. Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) öncülüğünde çeşitli sivil toplum örgütleri, Uğur Mumcu için sessiz yürüyüş gerçekleştirdi.

Mumcu için ilk etkinlik, Atatürk Parkı içindeki Uğur Mumcu Anıtı önünde gerçekleştirildi. MGC ve Atatürkçü Düşünce Derneği öncülüğünde yapılan etkinlik için saat 10.00 sıralarında MGC önünde toplanan gazeteciler, bazı siyasi partiler ve sivil toplum örgütü temsilcileri, buradan ellerinde karanfillerle Uğur Mumcu Anıtı'na sessiz yürüyüş gerçekleştirdi. Yaklaşık 100 kişinin katıldığı kortejin önünde Uğur Mumcu'nun ağabeyi Ceyhan Mumcu, MGC Başkanı Ahmet Ünal, ADD Mersin Şube Başkanı Mehmet Doğan yer aldı.

Başta Ceyhan Mumcu olmak üzere katılımcılar, Uğur Mumcu Anıtı'na karanfil bırakarak mumlar yaktı. Anıt önünde bir konuşma yapan MGC Başkanı Ahmet Ünal, Türkiye'nin Uğur Mumcu'yu özlediğini belirtti. Mumcu'nun, yolsuzluk ve yoksulluktan arınmış, "Tam bağımsız Türkiye" ideali için halkı aydınlatmaya çalışan bir gazeteci olduğunu belirten Ünal, "O, üzerine gittiği 'siyaset-tarikat-ticaret' ile simgelenen şeytan üçgeninin kurbanı oldu. Türkiye'nin bugün her zamankinden daha fazla Uğur Mumcu'ya ihtiyacı var.Türkiye'de son 100 yıl içinde 62 gazeteci siyasi cinayetler sonucu öldürüldü. Türkiye'de her 1.5 yılda bir gazeteci öldürülüyor" dedi.

Ünal, konuşmasını Uğur Mumcu'nun şu satırları ile sonlandırdı:
"Korkmadan öldük ey halkım, unutma bizi. Bir gün mezarlarımızda güller açacak ey halkım, unutma bizi. Bir gün sesimiz, hepinizin kulaklarında yankılanacak ey halkım, unutma bizi. Özgürlüğe adanmış bir top çiçek gibiyiz şimdi, hep birlikteyiz ey halkım, unutma bizi."

Uğur Mumcu'yu anma etkinlikleri daha sonra Kültür Merkezi'nde devam etti.

 

iha
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2008 Perşembe 14:22:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?