4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Ülkücü gençlerden çevre temizliği

ÜLKÜCÜ GENÇLERDEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ

Mersin'de Ülkü Ocakları'na üye bir grup genç, 'Çevre Koruma Haftası' kapsamında Atatürk Parkı'nda çevre temizliği gerçekleştirdi. 'Mersin Çöplük Olmasın' sloganıyla yapılan temizlik çalışmasınaysa yoğun ilgi gösterildi.

Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluk alanında yer almasına karşın, ihalede yaşanan sorunlar nedeniyle temizlik çalışmalarının aksadığı ve çöplerin toplanamadığı Atatürk Parkı'nda yapılan temizlik çalışmasında gençler, yerdeki çöp ve atık malzemeleri topladı. Üzerinde; 'Biz Canavar Değiliz Sahil Katliamına Katılmayacağız', 'Çevre Miras Değil Emanettir', 'Temiz Bir Mersin İstiyoruz' ifadelerinin yer aldığı dövizler de taşıyan ülkücü gençler, vatandaşlara sosyal mesajlar vermeyi de ihmal etmedi.

Burada gençler adına konuşan Mersin Ülkü Ocakları İl başkanı Mehmet Dutar, bugün Mersin'de gerçek anlamda çevreci bir yaklaşım değil, aksine kendi deyimiyle; 'slogan çevreciliği' yapıldığını öne sürdü. Dutar, slogan çevreciliği yapan belediye başkanlarına verilen çevre ödüllerinin göz boyama olduğunu da iddialarına ekledi. Atatürk Parkı'nda da her ne kadar çevreyle ilgili mesajlar içeren pankartlar olmasına karşın, söz konusu parkın çöpten geçilmediğini savunan Dutar, bu durumun kente ve kent insanına olumsuz yansıdığını, insanların nefes alacak yer dahi bulamadığını söyledi.

Mersinli gençler olarak; portakal kokulu ve her noktasından denize girilebilen, temiz bir Mersin istediklerinin altını çizen Mehmet Dutar, bu noktada da üzerlerine düşen görev ve sorumluluğu üstlenerek, ellerini taşın altına koyduklarını anlattı. Konuşmaların ardından temizlik çalışmalarına devam eden ülkücü gençlere, çevredeki vatandaşlar da destek verdi. Ellerine eldiven takıp, park içindeki çöp ve katı atıkları plastik torbalara dolduran gençler, daha sona topladıkları çöplerin de imha edilmesi için ilgili belediye yetkililerine teslim etti.

ÜLKÜCÜ GENÇLERDEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2010 Perşembe 14:13:03
Güncelleme :10 Haziran 2010 Perşembe 14:34:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?