4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Ulu Önder Atatürk törenle anıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 68. yıldönümünde Mersin'de törenlerle anıldı. 

İlk tören, sabah saat 08.40'ta Cumhuriyet Alanı'nda başladı. Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayan tören, saat 09.05'te 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulmasıyla devam etti. Bu sırada kent genelinde 2 dakika süreyle sirenler çaldı. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Türk Bayrağı göndere çekilip, yarıya indirildi. 

Törende Şeref Defteri'ni imzalayan Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, deftere şu notu düştü:
"Aziz Atam, aramızdan ayrılışının 68. yılında sevgi, saygı ve gönül borcu duyarak, sizi özlemle anıyoruz. 68 yıl önce, sonsuzluğa uğurlanmış olsan da gönüllerimizde ve zihinlerimizde ölümsüzsün. Düşüncelerin, ilke ve inkılapların, yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir. Türk ulusu askeri alandaki zaferini, Cumhuriyet'le taçlandıran, çağdaşlaşma ve demokratikleşmeyi hedefleyen, köklü reformları birbiri ardına yaşama geçirerek bizlere aydınlık yarınların kapısını açan yüce varlığınla, her zaman haklı olarak övünmekte ve kıvanç duymaktadır. Biliyoruz ki, yok olan bir ulusu karanlıktan aydınlığa, ulusuna olan sevgin, inancın ve güveninle çıkardın. Millet olarak yüksek huzurunda saygı ile eğiliyor, şükranlarımızı sunuyoruz." 

Cumhuriyet Alanı'ndaki törenin ardından Kültür Merkezi'ne geçildi. Buradaki tören, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, İçel Sanat Kulübü Üyesi Fevziye Eryılmaz'ın "Son Yolculuk" adlı sinevizyon gösterisi ile başladı. Törende, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı tarafından Atatürk'ün asker kişiliği anlatıldı.
iha
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2006 Cuma 15:32:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?