2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Ulusal fotoğraf yarışması

Mersin Valiliği tarafından bu yıl ilk defa ulusal ölçekte gerçekleştirilen; 'Mersin Ulusal Fotoğraf Yarışması'nda dereceye girenler, yarın düzenlenecek törenle ödüllerini alacak.

Mersin'in doğal ve tarihi güzellikleriyle birlikte kentsel dokusu ve yerel yaşantısının fotoğrafik öğelerle öne çıkartılarak kentin dışarıya tanıtılmasının yanında kentle ilgili fotoğraf arşivi oluşturulması ve fotoğraf sanatının gelişimine katkı sunulması amacıyla düzenlenen yarışmanın ödül töreni ise Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilecek. 13.30'da yapılacak olan törene; Mersin Valisi Hüseyin Aksoy'un da katılacağı bildirildi. Etkinlikte ödül takdiminin ardından yarışmaya katılan fotoğraflardan oluşan eserler de düzenlenecek olan sergiyle meraklısının beğenisine sunulacak.

38 ilden toplam 119 fotoğraf sanatçısının katılımıyla gerçekleştirilen '1. Mersin Ulusal Fotoğraf Yarışması' kapsamında; Mersin'in doğal güzellikleri kategorisinde 169, tarihi değerleri kategorisinde 258, yerel yaşam kategorisinde 331, kentsel doku ve mimari kategorisinde 215 fotoğraf karesi olmak üzere toplam 973 adet fotoğrafın değerlendirildiği bildirildi.

Mersin'in çok fazla bilinmeyen değerlerinin gün ışığına çıkartılarak meraklısının beğenisine sunulan fotoğraf karelerinin aynı zamanda da kentin tanıtımına da önemli katkılarda bulunacağı belirtiliyor.

Yarışmada doğal güzellikler kategorisinde İsmet Danyeli (Mersin) birinci, Turgut Bağır (Adana) ikinci, Ali Naci Taşçı da üçüncü olurken, tarihsel değerler kategorisinde de Eren Özkapıcı (İstanbul) birinci, Mustafa Kamarı (Adana) ikinci, İsmet Danyeli (Mersin) üçüncülüğü elde ederken Onur Yıldırım (İzmir) da özel ödüle layık görülmüştü.

Yarışmanın yerel yaşam kategorisinde de birinciliği İsmet Danyeli (Mersin), ikinciliği Eyüp Karakuş (Mersin) ve Rezzan Aydın (Mersin) üçüncülüğe adını yazdırırken, kentsel doku ve mimarı kategorisindeyse İsmet Danyeli (Mersin) birinci, Tuna Akçay (Mersin) ikinci, Bilgehan Ata (İzmir) üçüncü olurken, Sabit Kalfagil Özel Ödülü'ne de Ozan Gürdil'in (Adana) layık görüldüğü açıklanmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2008 Cuma 13:21:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?