5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Ulusal piyano yarışması başladı

Mersin'de bu yıl ilk defa organize edilen 'Ulusal Kamuran Gündemir Piyano Yarışması' ile birlikte Türkiye'de yetişen genç piyanistler ortaya çıkartılıp, onların teşvik edilmesi ve desteklenmesi sağlanacak.

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Devlet Konservatuarı Piyano Anasanat Dalı tarafından organize edilen ve 17 Nisan'da sona erecek olan yarışma, aynı zamanda da Mersin'de yapılan ilk 'Piyano Yarışması' olarak da öne çıkıyor. Onursal Başkanlığını MEÜ Rektörü Prof. Dr. K. Suha Aydın'ın, Jüri Başkanlığı'nı ise Kamuran Gündemir'in eşi Prof. Selçuk Gündemir'in yaptığı yarışmaya Devlet Sanatçısı Verda Erman, Devlet Sanatçısı Gülsin Onay, Piyanist Özgür Aydın, Piyanist Sanem Berkalp, Piyanist ve Besteci Prof. MuhiddinDürrüoğlu, Piyanist Emre Elivar ile Şef ve Piyanist İbrahim Yazıcı jüri üyesi olarak katılırken, piyanist ve besteci Fazıl Say da final jürisi olarak katılıyor.

Ünlü Türk piyanist ve eğitimci Kamuran Gündemir anısına yapılan yarışma kapsamında MEÜ Çiftlikköy Merkez Kampusu Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde bir açılış töreni gerçekleştirildi. Törene MEÜ Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın, CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, Devlet Sanatçısı Nevit Kodallı, Rektör Yardımcısı ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Berika İpekbayrak ve çok sayıda davetli katıldı. Burada konuşan Rektör Aydın, MEÜ Devlet Konservatuarı'nın aynı zamanda da üniversitenin yüz akı olduğunu vurgulayarak, düzenlenen yarışmanın kendilerine gurur verdiğini dile getirdi.

Jüri Başkanı ve aynı zamanda da Kamuran Gündemir'in de eşi olan Prof. Selçuk Gündemir ise, şu anda çok mutlu ve heyecanlı olduğunu ifade ederek, "Beni rahatlatan Türkiye'nin gurur kaynağı olan çok değerli sanatçıların arasında olmak. Onların her birini küçük yaşlarından itibaren takip ettik. Onlar, Cumhuriyetimizin umut dolu aydınlık yüzleri oldular ve olmaya devam edecekler" dedi.
Söz konusu yarışmaların yeni yetişen gençlerin yüreklendirilmesi ve onlara deneyim kazandırılması anlamında oldukça önemli olduğunun altını çizen Gündemir, oldukça zor koşullar altında ulusal bir piyano yarışmasının gerçekleştirilmesinin de sevindirici bir gelişme olduğunu anlattı.

Yapılan konuşmaların ardından Kamuran Gündemir'i tanıtan slayt gösterimi gerçekleştirildi. Gecede sahne alan Jüri Üyeleri Sanem Berkalp ve Muhiddin Dürrüoğlu, katılımcılara piyano eşliğinde kısa bir müzik dinletisi sundu. Öte yandan, 11-28 yaş aralığını kapsayan '1. Ulusal Kamuran Gündemir Piyano Yarışması'nın 2 ayrı kategoride gerçekleştirildiği ve 17 Nisan'da da son bulacağı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 17:48:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?