5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Ulusal viyolonsel yarışması sonuçlandı

ULUSAL VİYOLONSEL YARIŞMASI SONUÇLANDI

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Devlet Konservatuvarı tarafından bu yıl ikincisi organize edilen 'Ulusal Viyolonsel Yarışması' sonuçlandı. Türkiye genelinden toplam 15 yarışmacının katılımıyla 3 ayrı kategoride gerçekleştirilen yarışmada dereceye giren öğrenciler, para ödülünün yanında çeşitli orkestralarda solist olarak çalma fırsatı da elde ettiler.

9-12 Ekim 2009 tarihleri arasında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Hazırlık Lisesi ile Hacettepe, İstanbul, Mersin ve Dokuz Eylül üniversitelerinin konservatuvar okullarından toplam 15 yarışmacının katılımıyla gerçekleştirilen 'Ulusal Viyolonsel Yarışması' sonuçları açıklandı. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası sanatçısı Oğuzhan Kavruk, Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'ndan Melih Kara, Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'ndan Ümit İşgörür, Hacettepe

Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'ndan Nuray Eşen ve MEÜ Devlet Konservatuvarı'ndan Münif Akalın'ın jüri üyeliğini üstlenmiş olduğu yarışmada dereceye girenlere ödülleri bir törenle takdim edildi.

Çiftlikköy Merkez Kampusu Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törende konuşan MEÜ Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın, yarışmanın önemine değinerek, bu tür yarışmaların devam ettirilmesi ve geleneksel hale getirilmesi için çaba sarf ettiklerini söyledi. Yarışmanın gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Aydın, "Biz bu yarışmalara devam edeceğiz ve bu salonları dolduracağız. Bizlere yılmadan destek veren herkese teşekkür ederim" dedi.

Yarışma jürisi adına konuşan ve çok büyük bir organizasyonun başarıyla tamamlandığını anlatan Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Ümit İşgörür, yarışmadan çok şey öğrendiklerini dile getirdi. İşgörür, "Hep beraber bu tür yarışmaları en üst seviyeye getirmeye çalışmalıyız" diye konuştu. Andante Dergisi müzik yazarı Kemal Küçük de yapılan yarışmaların müzik adına çok önemli olduğunun altını çizdi.

Konuşmaların ardından '2. Viyolonsel Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri jüri üyeleri Münif Akalın, Melih Kara, Ümit İşgörür ve Nuray Eşen tarafından verildi. Söz konusu yarışmada 1. Kategori İkincilik Ödülü MEÜ Devlet Konservatuvarı'ndan Ali Bahadır Yıldırım'a, 1. Kategori Üçüncülük Ödülü Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'ndan Tarık Botella Tor'a, 1. Kategori Mansiyon Ödülü MEÜ Devlet Konservatuvarı'ndan Pirsu Kesici ve Zeynep Yamaner'e, 2. Kategori Mansiyon Ödülü Bilkent Üniversitesi

Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Hazırlık Lisesi'nden Elif Ünlüsoy'a verilirken, 2. Kategori'de ve birincilik, ikincilik ve üçüncülükle 1. Kategori birincilik ödülleri verilmedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2009 Salı 17:17:00
Güncelleme :13 Ekim 2009 Salı 19:13:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?