3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Uluslararası Mersin Festivali başladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Uluslararası Mersin Festivali, sade bir törenle başladı.

Uluslararası Mersin Festivali düzenlenen törenle başladı. Daha önce yapılacağı açıklanan kortej yürüyüşü ve açılış konseri ise Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Karakolu'na yönelik terör saldırısı nedeniyle iptal edilirken, festival kapsamındaki eğlence programları da ileri bir tarihe ertelendi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezi'nde gazeteci Tahir Özgür'ün farklı zaman ve mekanlarda çekmiş olduğu fotoğraflardan oluşan serginin yanı sıra Kütahya Cezaevi Çini Sergisi'nin açılışı, aynı zamanda da festivalin açılış programını oluşturdu. Etkinliğe Mersin Valisi Hüseyin Aksoy ve Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Festivallerin kentlerin aynası ve aydınlık yüzü olduğunu ifade eden Vali Aksoy, festivale katılanların da birlik ve beraberlik duyguları içinde kendilerine sunulan fırsatı iyi değerlendirmesi gerektiğini söyledi. Vali Aksoy, 'Uluslararası Mersin Festivali'nin 9 yıldan bu yana Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edildiğini hatırlatarak, Aktütün Jandarma Karakolu'na yönelik hain saldırı nedeniyle bu yılki festivalin açılış törenin iptal edilmesi, eğlence programlarının da ileri bir tarihe ertelenme düşüncesinin önemli olduğunu vurguladı.

Festivalle birlikte yerli ve yabancı birçok topluluğun değişik alanlarda etkinlikler düzenleyeceğini dile getiren Aksoy, organizasyonun Mersin'in tanınmasında da önemli bir rol üstleneceğini savundu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan da, Hakkari'deki terör saldırıları nedeniyle festival kapsamında kortej yürüyüşü yapmadıklarına işaret ederek, bu hafta düzenleneceği açıklanan Ebru Gündeş ve Edip Akbayram konserlerinin ileri bir tarihe ertelendiğini, bu nedenle de festivalin ilk haftasında tiyatro, sergi, seminer, konferans ve spor turnuvaları gibi etkinliklerin ağırlıklı olacağını söyledi. Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği festivalin toplumsal barışa büyük katkı sağladığının altını çizen Özcan, "Böyle bir festivale gerek var mıydı?" şeklinde eleştirilerle karşılaştıklarını, bunun da haksız bir eleştiri olduğunu kaydetti.

Özcan, "Mersin insanı kültüre, sanata ve spora ilgili insanlardan oluşuyor. O yüzden böylesi festivallere ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Zaten Türkiye'de 12 gün süren bir festival yok. Biz bu konuda da bir ilki hayata geçiriyor ve dolu dolu bir festival düzenliyoruz" dedi.

Festival bünyesinde kültür, sanattan spora, söyleşilerden konserlere kadar birçok etkinliğin bulunduğunu belirten Özcan, Mersin'de yaşayan herkesi festivale katılmaya davet etti.

Konuşmaların ardından gazeteci Tahir Özgür'ün hazırladığı sergi ile Kütahya Cezaevi Çini Sergisi'nin açılışı gerçekleştirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 14:15:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?