5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Uluslararası sanat sergisi

Bugüne kadar sergilendikleri ülkelerde büyük yankı uyandıran 'Uluslararası Zhen-Shan-Ren (Doğruluk-Merhamet-Hoşgörü) Sanat Sergisi', 10-22 Ocak 2009 tarihleri arasında Mersin'de gerçekleştirilecek.

İçel Sanat Kulübü'nün ev sahipliğinde düzenlenecek olan etkinlikte; sabır, dayanıklılık, sadakat, tolerans, iyilik gibi kavramları işleyen ve adeta bir fotoğraf karesini andıran tuval üzerine yağlı boya çalışmalarından oluşan eserler meraklısının beğenisine sunulacak. Sergide, Prof. Zhang Kunlun, Kathleen Gillis, Li Yuan, Chen Zhengping, Chen Xiaoping, Wang Weixing, Wang Yanying ve Shen Daci'nin çalışmaları yer alacak.

İçel Sanat Kulübü'nden yapılan açıklamada; geleneksel Çin kültürünün insan ve evreni birleşmiş bir vücut olarak gördüğünü belirtilerek, dünya, gökyüzü ve insanlar arasında her zaman bir uyumun var olduğunun keşfedildiği ifade edildi. Açıklamada, etkinliğe katılan sanatçıların yapmış olduğu çalışmalarda gerçeği arayışlarının, Tanrı'ya duydukları derin saygının, merhametli özelliğin; kötülük ve kötü niyetliliğe karşılık dürüstlüğün mukayesesini gözler önüne serdiğine dikkat çekildi.

Sanatçıların çalışmalarının insanlara zevk vermenin yanında onları gerçek ve yüksek seviye bilgeliğe götürmeyi de amaçladığının altı çizilen açıklamada şu görüşlere yer verildi:

"Bu yüzden sanatsal çalışmalar sadece güzel objeler değildir. Onlar zaman ve alan sınırı olmaksızın asla azalmayan güzellik içinde gerçeği taşıyan araçlardır. Bu sergideki çalışmalar kendi alanlarında önemli başarılara sahip bir grup sanatçı tarafından hazırlanmıştır. Onlar 'Falun Dafa' uygulamasıyla hem bedenlerinde, hem de zihinlerinde arınma hedefine ulaştılar, yaşam ve evrenin gerçeği hakkında derin anlayışlar elde ettiler ve uzun zamandır yaşamın ve sanatın amacına dair aradıkları cevapları buldular."

Serginin, 'İrfanın Güzelliği', 'Vazgeçilmeyecek Cesaret', 'Doğruluk Arayışı' ve 'Doğruluk Üstün Gelir' konu başlıkları olmak üzere toplam 4 bölümden oluşacağı bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2009 Salı 11:59:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?