30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Umem projesi gençlerin umudu oldu

UMEM PROJESİ GENÇLERİN UMUDU OLDU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Halis Yunus, Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) projesinin, işsiz gençler için çok önemli olduğunu belirterek, "Şu an Türkiye'de 'ne iş olsa yaparım' diye bir düşünce var. Bu proje işsizliği azaltmak için bir takım çözümleri bünyesinde barındıran bir çalışma" dedi.

UMEM Projesi Tanıtım ve Eşleştirme Toplantısı Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapıldı. Toplantıya Mersin Vali Yardımcısı Hüseyin Parlak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Halis Yunus Ersöz, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Faik Burakgazi, Başkan Yardımcısı Serdal Kuyucuoğlu ile kursiyerler katıldı.

Toplantıda konuşan Mersin Vali Yardımcısı Hüseyin Parlak, projenin çalışma hayatı, eğitim, üretim ve istihdamın bir araya getirildiği bir çalışma olduğunu belirterek, "İnsanın hayatta iki önemli görevi vardır; öğrenmek ve çalışmak. Bu proje sayesinde eğitim, üretim ve istihdam ilişkisi çok doğru bir zeminde oturmuş oluyor. Hayat için eğitim felsefesine uygun bir program hayata geçirilmiştir. Yoksa hayatta karşılığı olmayan doğru bilgilerin kazanımının hiçbir anlamı yoktur. Artık küçülen bu dünyada herhangi bir yerde yapılan bir işin dünya standartlarına uyma zorunluluğu var. Siz sadece kendi bulunduğunuz yerdeki iş gücü elemanlarıyla rekabet halinde değilsiniz dünya çapında da rekabet halindesiniz” diye konuştu.

Projeye desteklerinden dolayı Mersinlilere teşekkür eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Halis Yunus Ersöz ise, projenin işsiz gençler için çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Şu an Türkiye'de 'ne iş olsa yaparım' diye bir düşünce var. Bu proje işsizliği azaltmak için bir takım çözümleri bünyesinde barındıran bir çalışma. Proje kapsamında MTSO ile diğer kurumlar kardeş gibi yerel düzeydeki hareketi koordinasyon içerisinde işletmeye çalışıyor” şeklinde konuştu.

Günümüz dünyasında taleplerin sürekli değiştiğini ve tüketim kalıplarının değişmesinin, yeni mesleklerin ortaya çıkmasına neden olduğunu kaydeden Ersöz, şöyle devam etti; "Sahip olduğumuz bilgi ve beceriler bizi ömür boyu taşıyacak nitelikte değil. Sahip olunan diplomayla ömür boyu çalışma hayatını sürdürmek artık mümkün değil. Sürekli kendini yenilemeye, değişen teknolojiye, koşullara uyuma zorlayan bir süreç yaşıyoruz. Bu proje bir anlamda insanların yeniden nitelik kazanması vasfını ortaya koyacak bir mesleki eğitim olarak ortaya çıkmakta.”

Proje kapsamında yürütülen çalışmalarda illerin birbirleriyle yarışmasının sevindirici olduğunu vurgulayan Ersöz, “Yüksek işsizlik oranına sahip Mersin'in yüksek bir potansiyeli olduğuna inanıyorum. Birlikte çalışarak yüksek istihdam sağlayabiliriz. Mersin bunu gerçekleştirebilecek güce ve işbirliği potansiyeline sahip. Hiç kimse Mersin'de olduğu yerde kalmamış. Proje burada başarılı bir şekilde yürüyor” dedi.

MTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serdal Kuyucuoğlu'da, iş dünyası olarak en büyük sıkıntı olan işsizliği ortadan kaldırmak için ciddi projeler ortaya koyduklarını dile getirerek, "UMEM projesi de bu anlamda önemli projelerden. Proje kapsamında okulların birer parçası gibi çalışıyoruz. Çalışmalar şu an sadece sanayi sektörüne yönelik, ancak hedefimizi bunu genişletmek. Gelecekte hizmet sektörü ve diğer sektörlere de kalifiye eleman yetiştirmek istiyoruz. Proje ile ülke genelinde 1 milyon işsiz kalifiye eleman olarak çalışma hayatına kazandırılacak” diye konuştu.

Konuşmaların ardından UMEM projesine katkı veren firmalara teşekkür plaketi ve istihdam edilen kursiyerlere sertifikaları verildi.

UMEM PROJESİ GENÇLERİN UMUDU OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2011 Çarşamba 14:50:05
Güncelleme :8 Haziran 2011 Çarşamba 15:01:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?