2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Umman heyetinden Başkan Özcan'a ziyaret

Umman Sultanlığı Ankara Büyükelçisi Mohammed Nasser Hamed Al Wohabi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan’ı ziyaret etti.

Umman Sanayi ve Ticaret Odası Genel Sekreteri Muhammed Nasser Al Sharıqı ve Türk Arap İş Adamları Derneği yönetim kurulunun da katıldığı ziyarette konuşan Macit Özcan, 6 yıllık süre içerisinde başta sahil olmak üzere kent genelinde büyük çapta peyzaj düzenlemesi ve çevre düzenlemesi yaptıklarını ve yaklaşık 1 milyon metrekarelik bir alanda yeşil alan çalışmasını tamamladıklarını ifade etti. Yine bu süreç içerisinde kenti kuzeye taşımak için proje geliştirdiklerini kaydeden Özcan, Mersin’in çok büyük bir potansiyele sahip olduğunu ve kısa bir süre içerisinde Türkiye’nin ilk 5 şehri arasına girmeye aday olduğunu belirtti.

Acil çözüm bekleyen arıtma tesisi ve çöp konusunda çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Özcan, kültür-sanat ve spor etkinliklerine de belediye olarak büyük önem verdiklerini kaydetti.
Umman Sultanlığı Ankara Büyükelçisi Wohabi ise, iki ülke arasında ekonomik, ticari, kültürel ve sosyal konularda işbirliğini en üst düzeye çıkarmak amacında olduklarını belirterek, tüm çalışmalarının bu yönde olduğunu ifade etti. Mersin’i çok bakımlı, modern ve yeşil bir kent olarak gördüğünü ifade eden Büyükelçi Wohabi, Macit Özcan’ı çalışmalarından ötürü kutladığını belirtti. Mersin’in coğrafi olarak da çok önemli bir konumda olduğunu ifade eden Büyükelçi Wohabi, ilişkilerin daha da gelişmesi için kardeş şehir uygulamasını da hayata geçirmek istediklerini belirtti.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Umman Heyeti’ne üzerinde Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ambleminin bulunduğu tabaklardan hediye ederken, Büyükelçi Wohabi de Başkan Özcan’a üzerinde Umman’ın geleneksel simgelerinin bulunduğu bir plaket takdim etti.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2005 Cuma 02:42:31
Güncelleme :10 Haziran 2005 Cuma 12:57:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?