9
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Umut tacirlerine 3 koldan kıskaç

Jandarmanın insan kaçakçılığı organizatörlerine yönelik 3 ilde eş zamanlı düzenlediği "Umut Tacirleri" operasyonunda, aralarında 1 polis memuru ile 1 astsubayın da bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.

Mersin Jandarma Komutanlığı'ndan verilen bilgiye göre, jandarma ekiplerinin mayıs ayında başlattığı teknik takip destekli göçmen kaçakçılığı organizasyonuna yönelik "Umut Tacirleri" adlı çalışma kapsamında, liderliğini A.D.'nin yaptığı suç örgütünün çökertilmesine yönelik İstanbul, Hatay ve Mersin'de eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyon kapsamında toplam 27 hedef şahıstan suç örgütü lideri A.D. ile birlikte M.D., Y.D., S.Ü. ve M.K. Hatay'da, polis memuru M.V. İstanbul'da, H.D., M.A.B., A.K. ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda görevli astsubay D.B. Mersin'de yakalandı. Örgüt elemanlarından D.D., M.İ.A., M.P., M.A. ve A.A. adlı kişilerin ise KKTC'de göçmen kaçakçılığı suçundan tutuklu bulundukları belirtildi. Yaşı küçük olan Y.D.'nin ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığı operasyon kapsamında 11 kişinin de arandığı bildirildi.

Yetkililer, "Umut Tacirleri" adı verilen çalışma kapsamında temmuz ve eylül aylarındaki operasyonlarda Silifke ilçesi Taşucu beldesi ile KKTC açıklarında 48 göçmen ile 5 organizatörün yakalanarak, haklarında işlem yapıldığını kaydetti.

Yakalanan 10 şüpheliyle ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirten jandarma yetkilileri, şüphelilerle birlikte 6 adet KKTC giriş ve çıkış formu, 13 adet cep telefonu, 19 adet banka dekontu, 8 adet ajanda, 72 adet kartvizit, 1 adet senet, 6 adet pasaport, 4 adet pasaport fotokopisi, 3 adet tekne faturası, 1 adet özel tekne belgesi, 1 adet gemi adamı belgesi, 1 adet tabanca ile 1 adet dizüstü bilgisayar ve 217 adet 100'lük ABD Doları ele geçirildiğini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2007 Cumartesi 17:15:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?