5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Umut yolculuğu Mersin'de bitti

Mersin Limanı'ndan İtalya'ya hareket eden bir gemide 26 kaçak göçmen yakalandı.

Gemideki göçmenler hamile kadının rahatsızlanması üzerine ortaya çıkarken, gemi Yunanistan'dan Mersin'e geri döndü.

Edinilen bilgiye göre, bir konteynıra kaçak olarak gizlenen 15'i Türk, 11'i Filistin, Irak ve Srilankalı 26 kaçak, 10 Ocak tarihinde İtalya'ya gitmek üzere Mersin Limanı'ndan hareket eden Panama bayraklı MSC Edna adlı gemiye bindi.

Hareketten 2 gün sonra kaçaklar, aralarındaki hamile kadının rahatsızlanması üzerine konteynırdan dışarıya çıkmak zorunda kaldı. Gizlendikleri konteynırdan çıkan kaçaklar, gemi personeli tarafından fark edilerek yakalandı. Bunun üzerine gemi kaptanı, Yunanistan açıklarından Mersin'e geri döndü.

Bu sabah Mersin Limanı 8 No'lu rıhtıma yanaşan gemideki konteynır, içindeki kaçak yolcularla birlikte indirildi. Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edilen kaçaklar, haklarında işlem yapılmak üzere gözaltına alındı.

Mersin Gümrük Muhafaza Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise, gümrükleme şirketinin geçici ihracat beyannamesi ile işlem gören söz konusu konteynırla ilgili beyanname vermediğini söylediği ifade edildi. Yetkililer, tespit yapılmak üzere el konulan konteynırda yapılan ön incelemede içerisinde sacdan yapılmış, üzerinde 1 metrelik kapak olan ve bu kapaktan içeriye girmek için kullanılan merdivenin bulunduğu bir tank olduğunu söyledi.

Tankın içerisinde ise kaçak yolcular tarafından kullanılan battaniye, su, gıda maddesi ve atık maddelerin olduğu kaydedilirken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2009 Perşembe 23:06:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?