2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Unakıtan'a 'un' çuvalı protestosu

Mersin’de DYP Merkez İlçe Başkanı Mustafa Göktaş, un çuvalı içinde yaptığı basın açıklamasıyla, Türkiye’deki vergi sistemini ve Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ı protesto etti.

Yaptığı ilginç eylemlerle gündeme gelen DYP Mersin Merkez İlçe Başkanı Mustafa Göktaş, bu kez un çuvalına girdi. Göktaş’ın parti binası önünde düzenlediği eyleme, çok sayıda partili de destek verdi.

Partililer ellerinde "Anlamsız KDV ve ÖTV’den bıktık" ve "Halkı un çuvalına çevirdiniz" yazılı pankartlar taşıdı. Basın açıklamasını girdiği un çuvalı içinde yapan Göktaş, ülkede uygulanan adaletsiz vergi sistemi nedeniyle halkın canından bezdiğini ileri sürdü. Fakir ve zenginin KDV ile ÖTV’yi aynı oranda ödediğini belirten Göktaş, dolaylı vergilerin de vatandaşların canını yaktığını söyledi.

Halkın un çuvalı gibi görüldüğünü, vurdukça tozacak sanıldığını ifade eden Göktaş, "Bittik, eridik, tükendik. Ülkenin hali perişan. Esnaf bitmiş, memur, işçi aç durumda. Sanayici dertli, tarım sektörü bitirildi. Millet ağır vergi yükünden dolayı işlerini terk ediyor. Vergideki adaletsizlikte dünyada tek ülkeyiz. Kendimize örnek aldığımız Avrupa ülkelerinde kişi başına 40 bin dolar gelir bulunurken, biz de 4 bin dolardır" dedi.

Birilerinin artık bu gidişe ’dur’ demesi gerektiğini ifade eden Göktaş, "Bizi un çuvalı yerine koyan ve vurdukça tozacak sananlara ibret olsun diye un çuvalına giriyorum" diyerek, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın temsil eden bir partili arkadaşından elindeki sopa ile kendisine vurmasını istedi. Partili elindeki sopa ile çuval içindeki Göktaş’a vururken, Mustafa Göktaş ise artık halkın ağır vergi yükünü taşıyacak halinin kalmadığını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2005 Salı 13:53:09
Güncelleme :8 Haziran 2005 Çarşamba 11:02:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?