2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

UND Irak'a mal taşımamakta kararlı

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Başkanı Çetin Nuhoğlu, nakliyeciler olarak 22 milyon nüfuslu Irak’ın her dönemde yanında olmak için mücadele verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini belirterek, "Orada haksız yere olan insanlara, silah taşımayacağız. Onların ihtiyaçlarını, erzaklarını taşımayacağız" dedi.

UND Mersin Bölgesinin düzenlediği geleneksel iftar yemeğine UND Başkanı Çetin Nuhoğlu’nun yanısıra, Başkan Yardımcısı Ertuğrul Turhan ve bölge nakliyecileri katıldı. Yemeğin ardından bir konuşma yapan Başkan Yardımcısı Ertuğrul Turhan, Avrupa yolunda nakliyecilerin önündeki engellerin kaldırılması yönünde yapılan çalışmaları anlattı. Turhan, nakliyecileri Almanya’nın 2005 yılında uygulamaya koyacağı yol vergisi konusunda da uyardı.
Ardından söz alan UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, 1974 yılında 20 kişi ile yola çıkan UND’nin bugün bin üyesi, 40 bin aracı ve Avrupa’nın Almanya dahil en büyük uluslararası nakliyesi konumuna geldiğini söyledi. UND’nin Türkiye’nin ihracatının yüzde 53’ünü gerçekleştiren, katma değer üreten, ülkenin geleceği hakkında çok net mesajlar veren önemli bir sektör haline geldiğini kaydeden Nuhoğlu, Almanya’dan Azerbaycan’a, Belçika’dan Kazakistan’a, İngiltere’den Suudi Arabistan’a, Hollanda’dan Irak’a, Fransa’dan İran’a her türlü taşımacılığı yapan, hem de en kaliteli ve en ucuzuyla yapan bu sektörün 30. yaşına girdiğini ifade etti.
Afganistan’da 600 milyon dolarlık müteahhitlik hizmetlerinin yüzde 95’ni Türk müteahhitlerin aldığını hatırlatan Nuhoğlu, "Bunun arkasında Türk kara taşımacılığının o malları zamanında oraya götürmesi vardır. Her şeyi göz önüne alarak bir savaş ülkesine mal taşıması vardır. Bugün Afganistan’daki tüm altyapı hizmetlerini Türk müteahhitler yapıyor, bunun arkasındaki görünmez güçler de nakliyecilerdir" dedi.

Irak’ta da durumun farklı olmadığını ifade eden Çetin Nuhoğlu, şöyle devam etti:
"2002’de 450 milyon dolar olan, 2003 de 947 milyon dolar olan ve bugün itibariyle 1 milyar 300 milyon dolarlık ihracatı gerçekleştiren kim? Bu mallar oraya kendiliğinden mi gitti? Veya çok övündükleri, yere göğe sığdıramadıkları denizcilik sektörü mü taşıdı? Hayır, biz taşıdık. Canımız pahasına da olsa taşıdık. Çok acı bedel de ödesek taşıdık. Hala da ödüyoruz. Biliyoruz ki, Irak bizim için önemli. Irak bizim çok önemli bir partnerimizdir. Bakmayın son 10 yıldır Irak üzerinde oynanan oyuna. Bakmayın işgal altında olmasına. Orası bizim için önemliydi, görevimizi yerine getirdik. 22 milyon dostumuza, komşumuza her dönemde yanında olmak için mücadelemizi verdik, gene de vereceğiz. Ama o işgalcilere, orada haksız yere olan insanların, daha önce de söylediğimiz gibi, onlara silah, onların ihtiyaçlarını, onların erzaklarını taşımayacağız"
UND Başkanı Nuhoğlu, konuşmasının devamında, UND’nin Türk kara taşımacılığının sorunlarını çözmek için her şeyi yaptığını anlatırken, yüklendikleri misyonun sadece Türk kara taşımacılığının değil, geçiş yaptıkları tüm ülkelerin nakliye sorunun çözmek olduğunu, oradaki problemin kendi problemleri olduğunu söyledi.

mersin
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2004 Çarşamba 11:06:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?