4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

UNIFIL komutanı Mersin'de

UNIFIL DENİZ GÖREV KUVVETİ KOMUTANI MERSİN'DE

Lübnan'daki Birleşmiş Milletler (BM) Geçici Görev Gücü (UNIFIL) Deniz Görev Kuvveti Komutanı Tuğamiral Paolo Sandallı, Türkiye'nin bölge barışının sağlanması anlamında sunduğu katkının yadsınamayacağını söyledi.

Mersin Limanı'nda bir dizi incelemelerde bulunmak üzere İtalyan savaş gemisi ITS-Zeffiro ile kente gelen Paolo Sandallı, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Karasabun ile birlikte Mersin Valisi Hüseyin Aksoy'u makamında ziyaret ederek, görüş alışverişinde bulundu. Burada konuşan Tuğamiral Sandallı, Mersin'in bölgesiyle birlikte özellikle son dönemlerde önemli bir gelişim gösterdiğine dikkat çekerek, bunun yanında Mersin Limanı'ndaki gelişmelerin de sevindirici düzeyde olduğunu söyledi.

Türkiye'nin bölge barışına olan katkısının asla yadsınamayacağını ifade eden Sandallı, "2006 yılında oluşturulan UNIFIL'e hem deniz kuvveti anlamında, hem de personel katkısı anlamında Türkiye'nin oldukça önemli destek ve katkılarını gördük. Mersin Limanı'nı lojistik ve askeri anlamda kullanabilmemiz bizim için çok anlamlı" dedi.

Bölgede deniz güvenliğinin sağlanabilmesi adına 2006 yılında bu yana yaklaşık 30 bin geminin sorgulamasının yapıldığı bilgisini veren Sandallı, eksikliği görülen 500 geminin eksikliklerinin de Lübnanlılar tarafından giderildiğini kaydetti. Tüm bu çalışmalara bağlı olarak bölgede deniz güvenliğinin sağlanması ile ticaretin ivme kazandığını ifade eden Paolo Sanadllı, silahlı eylemlerin yanı sıra korsan saldırıların da büyük ölçüde engellendiğine dikkat çekti. Tuğamiral Paolo Sandallı, son dönemde

gerçekleştirilen arama-kurtarma çalışmalarında da aktif bir rol aldıklarını hatırlatarak, burada Türk Deniz Kuvvetleri ile ortak çalışmalarda bulunarak önemli başarılara imza attıklarını kaydetti. UNIFIL Deniz Görev Kuvveti Komutanı olmaktan büyük bir onur duyduğunu da dile getiren Sandallı, Mersin'de olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Vali Hüseyin Aksoy ise, Birleşmiş Milletler'in bölgede güvenliği sağlama adına ortaya koymuş olduğu çaba ve çalışmaların önemli olduğunun altını çizerek, böylesine önemli bir topluluğun bünyesinde görev yapan bir komutanı da ağırlamanın kendilerine onur verdiğini söyledi. Mersin ile ilgili kısa bilgiler veren Aksoy, kentin ekonomik ve sosyal yapısının yanı sıra kültürel ve tarihi zenginlikleriyle de kendini öne çıkarttığını ifade etti.

Konuşmaların ardından Vali Aksoy, Tuğamiral Sandallı'ya Mersin yöresine özgü bir kilim ve kenti tanıtıcı materyaller hediye ederken, Sandallı da Aksoy'a kalem hediye etti.

UNIFIL DENİZ GÖREV KUVVETİ KOMUTANI MERSİN'DE
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2010 Pazartesi 13:37:02
Güncelleme :11 Ocak 2010 Pazartesi 22:32:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?