30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Üniversite adaylarına moral

ÜNİVERSİTE ADAYLARINA MORAL

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, yaklaşan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) öncesi, üniversite adaylarına moral vermek için kültür etkinliği düzenledi. Bulgar yazar Nikolay Haytov'un 'Ormanda Kayık' adlı oyunu, üniversite adaylarına özel bir gösterimle izleyicilerin karşısına çıktı.

Akdeniz Belediyesi, üniversite adaylarının büyük bir stres yaşadığı sınavlar öncesinde moralleri yükselten etkinliklerine devam ediyor. Daha önce bir sabah kahvaltısı veren, ayrıca bir de moral gecesi tertipleyen Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, son olarak öğrencileri bir tiyatro oyununda buluşturdu. Tiyatro Agon tarafından sahneye konulan Bulgar Yazar Nikolay Haytov'un 'Ormanda Kayık' adlı eseri, genç üniversite adaylarına sınav öncesi moral depoladı. Akdeniz Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleşen tiyatro gösterisini, farklı okullardan 200 civarında öğrenci katıldı.

Yükseköğrenimin her birey için temel hak ve özgürlüklerden biri olması gerektiğini dile getiren Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, bu haktan zengin-fakir ayrımı olmaksızın herkesin eşit bir şekilde yararlanması gerektiğini söyledi. Akdeniz Belediyesi olarak bu çerçevede kısa sürede önemli çalışmalara imza attıklarını vurgulayan Türk, “Geçtiğimiz yıl Mersin'de bir ilki gerçekleştirdik ve Eğitim Destek Evi'ni açarak öğrencilerimizin ücretsiz üniversite hazırlık kursu almalarını sağladık. Bu öğrencilerimiz, ilk sınavdan beklediğimizin de üzerinde bir başarı gösterdiler ve bizi gururlandırdılar. Eğitimde fırsat eşitliği sağlandığında, bu öğrencilerimizin de ne kadar başarılı olabileceklerini kanıtlamış oldular. Şimdi, Lisans Yerleştirme Sınavında hayallerine ulaşabilecekleri bir eğitimi almak için ter dökecekler. Bunun çocuklarımızın üzerine ne derece stres yüklediğinin farkındayız. Bu nedenle üniversite adayı öğrencilerimize yönelik pek çok moral etkinliği düzenledik. Umarım, Eğitim Destek Evi öğrencilerimize ve düzenlediğimiz etkinliklere katılan tüm Mersinli adaylarımıza bir nebze olsun katkımız olmuştur" dedi.

ÜNİVERSİTE ADAYLARINA MORAL
İHA
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2011 Pazartesi 15:31:04
Güncelleme :13 Haziran 2011 Pazartesi 16:50:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?