4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Üniversite hastanesi 2012'de hizmette

MERSİN'DEKİ SAĞLIK YATIRIMLARI

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın, inşaatı büyük ölçüde tamamlanan 'Üniversite Hastanesi'nin önümüzdeki Mayıs ayında yapılacak ihalenin ardından 2012 yılında hizmete girmesinin planlandığını söyledi. Aydın, 450 yatak kapasiteye sahip olacak olan hastanenin sadece Mersin'e değil, tüm bölgeye hitap edeceğini kaydetti.

MEÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi bünyesinde 3. basamak sağlık hizmeti verdiklerini hatırlatan Suha Aydın, söz konusu hastanenin karmaşık vakaların tedavi edilmesi gereken bir kurum olması gerektiğini ancak insanların haklı olarak üst düzey bir sağlık hizmeti alabilme adına kendilerine başvurduğunu dile getirdi. Sağlık hizmetlerinin çok önemli ve büyük bir yatırım gerektirdiğinin altını çizen Aydın, bu nedenle de devletin vermiş olduğu kaynakların yetersiz kaldığını uyarısında bulundu. Çiftlikköy Merkez Kampusu içinde inşaatına bir süre önce başlanan ve büyük bir bölümü tamamlanan 'Üniversite Hastanesi' ile ilgili olarak açıklamalarda da bulunan Aydın, hastanenin tam anlamıyla bitirilebilmesi için önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacakları bilgisini verdi.

"ÜNİVERSİTE HASTANESİ 2012 YILINDA HİZMET VERMEYE BAŞLAYACAK"

Aydın, 2010 yılı Mayıs ayında ihale sürecinin tamamlanmasının ardından da hastanenin 450 yatak kapasitesiyle 2012 yılında hizmete gireceğini belirterek, "Bu 450 yataksa, insanlarımıza yakışır bir şekilde tasarlanacak. Koğuş sisteminden ziyade tek kişilik ya da iki kişilik odalar hazırlayacağız. İnsanlarımız böylelikle daha iyi şartlarda sağlık hizmeti alırken, başka kentlerde tedavi olmaktan da vazgeçip, üst düzeyde tedavi imkanına kavuşacaklar. Hastane sadece Mersin'e değil, tüm bölgeye hitap edecek" dedi. Hastanenin tamamlanmasının ardından bugün Metropol Miting Alanı civarında bulunan Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ni ise tamamen kapatmak istemediklerini anlatan Prof. Dr. Aydın, ancak son kararı çalışanlarla birlikte alacaklarını vurguladı.

Nelerin kalıp, nelerin yeni hastaneye taşınacağının kararını hep birlikte vereceklerine dikkat çeken Rektör Aydın, ancak hastane bünyesinde birimlerin önemli bir bölümünün yerinde kalacağını söyledi. Aydın, "Burayı tamamen kapatmak istemiyoruz çünkü mevcut hastaneye çok ciddi yatırımlar yaptık. Dediğim gibi son kararı çalışanlarımızla birlikte vereceğiz" diye konuştu. Sağlık alanındaki yatırımların hayata geçirilmesi adına sadece kamu kaynaklarının yeterli olmadığını tekrarlayan Aydın, bu nedenle de hayırsever kişi, kurum ve kuruluşların da destek vermesinin bir zorunluluk olduğunu savundu.

"MEÜ'NÜN KENTTEN UZAKLAŞTIĞI ELEŞTİRİLERİNİ KABUL ETMİYORUZ"

MEÜ'nün kentten uzaklaştığı, arasına mesafe koyduğu şeklindeki eleştirileri hak etmediklerini kaydeden Aydın, "Bu lafı söyleyenler; bizim içimize girmeyi düşünemeyen insanlardır" yorumunda bulundu. Bugün üniversitelerin dünyanın her yerinde kampuslar halinde bulundukları kente yayıldıklarını anlatan Aydın, söz konusu durumun MEÜ için de geçerli olduğunun altını çizerek, üniversite olarak kentle bütünleşme adına da çaba sarf ettiklerini dile getirdi. Üniversite olarak her türlü işbirliğine hazır olduklarını ve kentin kendilerinden talepte bulunmasını beklediklerini vurgulayan Aydın, bazı konularda yetersiz kalabileceklerini, mevcut bilgi ve birikimlerinin sınırlı olabileceğini ancak her şeye rağmen kendilerini geliştirmek, eksiklikleri gidermek için de gayret gösterebileceklerini belirtti.

Üniversitelerin şehrin gelişmesinde aktif rol oynayan kuruluşlar olduğuna ifade eden Aydın, açıklamasını da şöyle sürdürdü; "Her kent, kendilerinde üniversite olsun istiyor. Ama üniversite kurulduktan sonra ilgi göstermiyorlar. İstiyorlar ki üniversiteyi yönlendirelim, kullanalım. Ama bu hak kimsede olamaz. Çünkü o zaman yerelleşmek yolunda adım atmış oluruz ki bu da üniversitelerin imajına uymayan bir şey." Bugün üniversite bünyesinde yaklaşık 27 bin öğrenciyle birlikte 3 bin de akademisyenin bulunduğu bilgisini veren Suha Aydın, bu tabloya bakıldığında üniversitenin kente ekonomik anlamda önemli bir katkı sunduğunu ancak kendilerinin sadece ekonomide değil, kültürel ve sosyal alanda da katkı sunmak istediklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2010 Çarşamba 11:26:02
Güncelleme :28 Nisan 2010 Çarşamba 11:37:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?