4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Üniversite öğrencilerinden kan bağışı

Selçuk Üniversitesi Silifke-Taşucu Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, Kızılay'a kan bağışında bulundu. 

Türkiye genelinde Kızılay tarafından başlatılan 25 yaş altı üniversite öğrencilerini kan bağışı konusunda bilgilendirmeyi ve bağış yapmalarını sağlamayı amaçlayan kampanya kapsamında Silifke-Taşucu Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, kan bağışında bulundu. İlk bağışı ise, öğrencilere örnek olması açısından Okul Müdürü Prof. Dr. Halis Oğuz ve diğer öğretim görevlileri yaptı. 

Mersin Kızılay Kan Merkezi Doktoru Merthan Tunay, meslek yüksek okulunda 4 kişilik ekiple 3 gün kalacaklarını belirterek, "Hedefimiz öğrencilerden 100 ünite kan almak" dedi. 

Kızılay'ın Türkiye genelinde başlattığı kampanyanın Mersin ve ilçelerinde de sürdürüldüğüne dikkat çeken Tunay, "Taşucu'nda sürdürdüğümüz kampanyaya kız öğrencilerimiz büyük ilgi gösteriyor ancak, kulaklarına küpe taktırmak için yakın zamanda deldirdikleri için kan alamıyoruz. Amacımız ise Mersin genelindeki özel ve devlet üniversitelerinde okuyan öğrencileri kan bağışı konusunda bilgilendirmek ve 1 yıl içerisinde de 800 ünite kan almak. Bu hedefimize ulaştığımızda, Mersin genelindeki kan ihtiyacının karşılanmasını sağlamış olacağız" diye konuştu. 

Silifke-Taşucu Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Halis Oğuz ise, kendilerine yazılı müracaatta bulunan Mersin Kızılay Kan Merkezi yetkililerinin, kan bağışı konusunda öğrencileri bilgilendirmek ve gönüllü bağışçılardan kan almak istediklerini belirttiklerini ifade ederek, "Biz de uygun gördük ve okulda fiziki imkanı sağladık. Nadide bir kurum olan ve gerek yurt içinde gerekse dünyanın dört bir köşesinde sağlık ve yardım alanında yaptığı hizmetlerle göğsümüzü kabartan Kızılay'a kan bağışında bulunduğumuz için çok mutluyuz. Böylelikle de devletin kurumları arasındaki diyalog ve ilişkilerin de güçlenmesi sağlanmış oluyor" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2006 Çarşamba 10:16:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
HAKAN SU IP: 81.215.168.xxx Tarih : 21.12.2006 15:22:29
işte ben öğrenci buna derim mersin üniversitesi öğrencileri örnek alsın...ve onlara uyarı orayı gerekirse size dar ederiz..