30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Üniversiteden 'cezaevi' açılımı

ÜNİVERSİTEDEN 'CEZAEVİ' AÇILIMI

Mersin Üniversitesi (MEÜ) ile Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı arasında imzalanan protokolle birlikte, cezaevinde kalan tutuklu ve hükümlülerin eğitim-öğretimleri geliştirilerek meslek edinmeleri sağlanacak.

Mersin E-Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu ve hükümlü bulunanların, cezalarını tamamladıktan sonra topluma entegre olabilmeleri noktasında başlatılan çalışmalar devam ediyor. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen çalışmalara bağlı olarak, cezaevindeki tutuklu ve hükümlülerin eğitim-öğretim faaliyetlerinin geliştirilmesi, meslek ve sanat edinmeleri noktasında çeşitli kurs ve sosyal aktivitelerin düzenlenmesi amacıyla MEÜ ile protokol imzalandığı açıklandı.

Mersin E-Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda gerçekleştirilen törene; Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Çobanoğlu, MEÜ Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Özdemir, Ceza İnfaz Kurumu'ndan sorumlu Cumhuriyet Savcısı Mustafa Erdal, Mersin E-Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Kemal Kargacıer katıldı. Etkinlikte yapılan konuşmalarda imzalanan 'iş birliği protokolü'nün önemine dikkat çekilirken, ortaya konulacak çalışmalarla birlikte tutuklu ve hükümlülere yönelik olarak

cezaevinde açılacak kursların MEÜ bünyesindeki öğretim üyelerince verileceği bildirildi. Konuşmaların ardından Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Çobanoğlu ile MEÜ Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın arasında protokol imzalandı.

ÜNİVERSİTEDEN 'CEZAEVİ' AÇILIMI
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2011 Pazartesi 15:50:02
Güncelleme :31 Ocak 2011 Pazartesi 17:15:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?