3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Üniversiteden hain saldırıya kınama

Mersin Üniversitesi Senatosu, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKK tarafından düzenlenen ve 15 askerin şehit düştüğü hain saldırıyı kınadı.

MEÜ Senatosu'ndan yapılan yazılı açıklamada, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bulunan Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü'nün batıdan emniyetini sağlayan Bayraktepe'deki unsurlarına karşı bölücü terör örgütü tarafından Irak'ın kuzeyinde bulunan ağır silahların da desteğiyle gerçekleştirdiği hain saldırı sonucunda 1 astsubay, 6 uzman erbaş, 8 erbaş ve er olmak üzere 15 güvenlik görevlisinin şehit edilmesinin derin bir acı ve üzüntüye neden olduğu belirtildi.

Türk milletine bu acıları yaşatanlar ile yurt içi ve yurt dışı yandaşlarının kınandığı ifade edilen senato bildirisinde şu görüşlere yer verildi;

"Toplumumuzun birlik ve beraberliğini bozmaya ve ülkemizin toprak bütünlüğünü parçalamaya yönelik bu tür saldırıları gerçekleştirenler ve destekçileri bilmelidir ki; Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti bu hain saldırılara gerekli cevabı verecek güçte ve kararlıktadır. Üniversitemiz, aziz milletimiz ve ülkemizin tüm kurum ve kuruluşlarıyla birlikte bu tür saldırılara karşı dimdik ayaktadır. Bu eli kanlı saldırganlar ve destekçileri Türkiye Cumhuriyeti'ni parçalama ve Türk milletini birbirine düşürme hayallerini hiçbir zaman gerçekleştiremeyeceklerdir. Sıradan bir terör eyleminin ötesinde, uluslar ve devletler arası boyutlarıyla da değerlendirilmesi gereken bu tür saldırılara karşı verilecek en anlamlı ve öncelikli yanıt, kardeşlik duygularına zarar vermeden akıl ve sağduyu ile birlik ve beraberlik içinde hareket etmektir. Mersin Üniversitesi Senatosu olarak; bu hain saldırılarda hayatını kaybeden şehitlerimize rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı diliyor ve vatanımızın iç ve dış güvenliği için hiç bir fedakarlıktan kaçınmadan çalışan başta Silahlı Kuvvetlerimiz olmak üzere, milletimizin yanında ve hizmetinde olduğumuzu kamuoyuna saygılarımızla duyuruyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 17:50:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?