4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Üniversiteler görücüye çıktı

ÜNİVERSİTELER MERSİN'DE GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Üniversiteler, Mersin'de görücüye çıktı. Toros Rotary Kulübü tarafından organize edilen 'Yüksek Öğretim Tanıtım Günleri' kapsamında üniversitelerin tanıtımı gerçekleştirilirken, öğrencilere meslek ve bölümlerle ilgili olarak bilgi veriliyor.

25 yüksek öğretim kurumunun katılımıyla Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen etkinliğe üniversite adayları da yoğun ilgi gösteriyor. Bugün başlayan ve 3 gün sürecek olan tanıtım günlerine katılan öğrencilere sınav sistemi, stresten kurtulma yolları, gelecek kaygısı, geleceğin meslekleri ve üniversite tercihleri gibi konularda da uzman eğitimciler tarafından sunumlar da gerçekleştiriliyor.

'Yüksek Öğretim Tanıtım Günleri' ile ilgili olarak Toros Rotary Kulübü Dönem Başkanı Feridun Gündüz, her yıl bazı lise ve dengi okulların kendi öğrencilerini il dışındaki üniversitelere götürerek, onların üniversitelerini tanımalarının sağlandığını belirterek, söz konusu tanıtım etkinliğine her öğrencinin katılma şansını elde edemediğini, bunun yanında diğer okulların da böylesi etkinlikler düzenleyemediğini ifade etti.

Gündüz, "Projeyle birlikte bu şansa sahip olmayan öğrencilerimize bir bakıma 'fırsat eşitliği' sağladığımıza inanıyoruz. Projeyle aynı zamanda da ülkemizin çok önemli vakıf ve devlet üniversitelerinin yanı sıra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) üniversiteler, bölgemizdeki öğrencilerin ziyareti için Mersin'de kendilerini tanıtıyor. Böylece Rotary'nin en önemli hedeflerinden biri olan, bireyler arasında fırsat eşitliği ilkesi' tüm öğrenciler için sağlanmış oluyor" dedi.

Eğitimin sadece üniversiteye gitmekle olmayacağı gerçeğinin göz ardı edilemeyeceğini vurgulayan Feridun Gündüz, bu noktada da etkinlikler kapsamında; gençlerin neden üniversite eğitimine ihtiyaç duyduğunu, üniversite öncesi ve sonrası gençlerdeki değişimlerin de konuşulacağı konferans bölümlerinin sadece öğrencilere değil, velilere de ışık tutacağını dile getirdi. Gündüz, tanıtım etkinliğinin gençlerin hayallerindeki üniversiteyi ve mesleği edinmeleri yolunda ışık tutacağına inandıklarını, bu girişimin

bir bakıma güçlü ve çağdaş bir Türkiye inşa edilmesinde de önemli bir kilometre taşı olduğunu vurguladı.

ÜNİVERSİTELER MERSİN'DE GÖRÜCÜYE ÇIKTI
ÜNİVERSİTELER MERSİN'DE GÖRÜCÜYE ÇIKTI
ÜNİVERSİTELER MERSİN'DE GÖRÜCÜYE ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2010 Perşembe 17:47:03
Güncelleme :4 Mart 2010 Perşembe 18:48:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?