5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Üniversiteliler minikleri mutlu etti

Gazi Üniversitesi öğrencileri, hazırladıkları "Geleneksel Kardeş Okul Yardım Kampanyası" ve "Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyası" projesi kapsamında, Mersin'in Erdemli ilçesindeki Tapureli Köyü İlköğretim Okulu'na kırtasiye ve kitap yardımında bulundu.

Proje kapsamında, Ankara'dan Erdemli'ye gelen Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Aile Ekonomisi ve Beslenme Bölümü 4. sınıfından 6 öğrenci, fakülte dekanı Prof. Dr. Fatma Alisinanoğlu ve arkadaşlarının da desteğiyle temin ettikleri kırtasiye ve kitaplardan oluşan 300 adet paketi, okul bahçesinde düzenlenen törenle, 300 öğrenciye dağıttı.

Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Hüseyin Doğru, törende yaptığı konuşmada, üniversite öğrencilerini, Ankara'dan çok uzakta olan Erdemli'deki Tapureli İlköğretim Okulu'nu kardeş okul olarak seçmelerinden ve hediye paketlerini getirip dağıtmalarından dolayı kutladı.

Üniversite öğrencilerinin bu hediye paketlerinin içerisine sadece kalem, defter, silgi, kitapları koymadıklarını, geleceğin öğretmen adayları olmalarından dolayı kendi yüreklerini de koyduklarını ifade eden Doğru, "Elbet devlet ve Milli Eğitim Bakanlığının imkanları doğrultusunda bu gibi yardımları okullarımıza zaten ulaşmaktaydı. Ama bir sivil, bir gönüllü oluşum, karınca kararınca anne ve babalarının kendilerine gönderdikleri harçlıklarından biriktirerek defter, kalem ve diğer kırtasiye giderleri konusunda da bir harekete geçmişse, lokomotif olmuşsa, bu hareket saygı ile selamlanır ve potansiyel olarak ülkenin diğer yerlerinde harekete geçmeyi bekleyen enerjiye örnek olması temenni edilir. Gazi Üniversitesi öğrencilerini yürekten kutluyorum" dedi.

Üniversite öğrencisi Abdülmecit Aydemir ise, daha önce yaptıkları yardım kampanyası kapsamında Trabzon, Ankara ve Gebze'de seçtikleri okullara yardım paketlerini götürdüklerini, bu yıl da Erdemli'de Tapureli Köyü İlköğretim Okulu'nu seçtiklerini belirterek, "Gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak minik kardeşlerimizin sevindiğini görmek bizleri de mutlu etti" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2009 Pazartesi 14:04:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?