2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Üniversitelilerden kan bağışı

Mersin Üniversitesi öğrencilerinden gönüllü kan bağışı. Türk Kızılay'ı tarafından başlatılan 'Bir Milyon İyi İnsan Aranıyor Kampanyası' kapsamında, Mersin Üniversitesi Kan Bağışı Gönüllüleri Öğrenci Topluluğu üyeleri kan bağışında bulundu.

Mersin Üniversitesi'nde bu yıl ilk defa uygulamaya konulan; 'Üniversite Yaşamına Giriş (ÜYG) Dersi' devam ediyor. Ders kapsamında Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nda; 'Kan Bağışı ve İnsan Sağlığı' konu başlığı altında bir panel gerçekleştirildi. Etkinliğe; Türk Kızılay Derneği Kan Donörü Kazanım Uzmanı Yıldız Karacaoğlu ve Mersin Üniversitesi Kan Bağışı Gönüllüleri Öğrenci Topluluğu Başkanı Mehmet Küçük konuşmacı olarak katıldı.

Kan Donörü Kazanım Uzmanı Yıldız Karacaoğlu, gönüllü donör kazanımının önemine dikkat çekerek, kan bağışlamanın insan hayatını kurtarıcı etkisine yönelik açıklamalarda bulundu. Kacaoğlu, kan transfüzyon tedavisine ihtiyacı olan hastalar için yeterli ve güvenli kan ve kan bileşeninin sağlanmasının önemli ve öncelikli bir sağlık hizmeti olduğunu vurguladı.

Öte yandan panel sonrasında Mersin Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri ve idari personeli de kan bağışında bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 12:39:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?