5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Üniversitelilerden Kızılay’a kan bağışı

ÜNİVERSİTELİ ÖĞRENCİLERDEN KIZILAY’A KAN BAĞIŞI

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Erdemli Meslek Yüksek Okulu ile Erdemli Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu öğrencileri, “1 Milyon İyi İnsan Aranıyor" kampanyasına destek vererek kan bağışında bulundu.

Mersin Kızılay Kan Merkezi doktorlarından Dr. Metin Gönen, "1 Milyon İyi İnsan Aranıyor" kampanyası kapsamında başlatılan kan bağışına öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, ”Proje ile Türkiye genelinde 2010 yılında 1 milyon kan bağışı hedefleniyor. Projenin adından da anlaşıldığı gibi 1 milyon iyi insan arıyoruz. Bugün gençlerimizin ilgisi bizleri sevindirdi. Mersin’in ihtiyacı olan 2 bin kan bağışına büyük bir destek verdiler” dedi.

İnsan vücudunun yaklaşık olarak yüzde 13’ünün kan olduğunu, bununda 5-6 litreye tekabül ettiğini belirten Gönen, “Aldığımız 1 litre kan 450 mililitre, bu da yaklaşık olarak vücuttaki kanın 12’de biri anlamına geliyor. Kan bağışçısı bu bağış ile vücudundaki kemik iliğini yenileniyor, yağlanmasını engelliyor, özelliklede kalp krizi riskini engelliyor. En önemlisi de kan bağışı yapan kişinin bir başka insanın hayatını kurtarmasıdır” diye konuştu.

Gönen, kan bağışı yapılması için illaki insanın başına bir şey gelmesini beklememesi ve yapılan her bağışla bir hayat kurtarıldığının unutulmaması gerektiğini de kaydetti.

Kan bağışının toplumsal bir dayanışma örneği olduğunu ve kan bağışına bütün herkesin katılabileceğini belirten Erdemli MYO Müdürü Erdem Daşcı da, “Her iki okulumuzun öğrencileri bu toplumsal dayanışmaya katkı sunuyor. Yaklaşık olarak iki okulumuzun bin 600 öğrencisi var. Öğrencilerimizin kan bağışı konusunda oldukça duyarlı. Beklenenin üstünde bir bağış gerçekleşeceğine inanıyorum” dedi.

Kan bağışında bulunan öğrenciler adına konuşan Erdemli MYO işletme Bölümü öğrencisi Hande Aslankurt ise öğrencilerin kan bağışının öneminin bilincinde olduğunu söyledi.

Can kurtarmak amacıyla kan bağışında bulunduklarını aynı zamanda bunun sağlık açısından kendileri içinde faydalı olduğunu bildiklerini ifade eden Aslankurt, “Ben birkaç kez kan bağışında bulundum. Bu bağışla da başkalarının hayatını kurtardığım düşüncesi beni mutlu ediyor.

Bütün herkesi 1 Milyon İyi İnsan olmaya, kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

ÜNİVERSİTELİ ÖĞRENCİLERDEN KIZILAY’A KAN BAĞIŞI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2009 Çarşamba 10:53:04
Güncelleme :16 Aralık 2009 Çarşamba 10:58:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?