4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Üniversitelilerden önlüklü protesto

Mersin Üniversitesi'nde bir grup öğrenci, ilkokul önlüğü giyip ağızlarını bantlayarak, rektörlük tarafından öğrencilere yönelik açılan soruşturmaları protesto etti.
 
Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Yerleşkesi'ndeki rektörlük binası önünde toplanan yaklaşık 30 kişilik öğrenci grubu, öğrencilere yönelik açılan soruşturmaları protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi. Ellerinde çeşitli sloganların yazılı olduğu dövizler taşıyan öğrenciler, yürüyüş boyunca sloganlar attılar. Bazılarının ilkokul önlüğü giyip ağzını bantladığı görülen öğrenci grubu, yürüyerek geldikleri üniversite giriş kapısı önünde soruşturmaları konu alan bir skeç sundu. 

Skecin ardından öğrenciler adına açıklama yapan Volkan Gültekin, eğitim-öğretimin bittiği gün rektörlük tarafından 62 öğrenciye açılan soruşturmalarla okuldaki antidemokratik uygulamalara son hızla devam edildiğini ileri sürdü. Açılan soruşturmalarda "el ilanı yapıştırmak, bildiri dağıtmak, stand açmak, şenlik yapmak ve tiyatro oynamak, şarkı söylemek" gibi oldukça komik ve üniversiteye yakışmayan suçlamaların bulunduğunu söyleyen Gültekin, "Afiş asma, bildiri dağıtma gibi faaliyetler, düşünceyi açıklama ve yayma hürriyeti kapsamındadır. Bu haklar gerek Anayasa'da, gerekse İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nde kişiye hak olarak verilmiştir. YÖK Disiplin Yönetmeliği, Anayasa ile çelişmektedir" dedi. 

Şarkılarla devam eden eylem, olaysız sona erdi.
.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2006 Pazartesi 18:42:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?