3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Üniversitenin ilk çift diplomalı öğrencisi

Mersin Üniversitesi Senatosu tarafından, 2005 yılında ilk kez ilan edilen "Çift Anadal Programı" ilk mezununu verdi. Üniversitenin ilk çift diplomalı öğrencisi ise Gökmen Koç oldu.

Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nin; Bilgisayar, Çevre, Elektrik-Elektronik ve Gıda Mühendisliği Bölümleri ile birlikte İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin; İşletme Bölümü'nün yanı sıra Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi'nin de Bilgisayar Öğretmenliği, Tasarım ve Konstrüksiyon Öğretmenliği Bölümleri'nde yürütülen 'Çift Anadal Programı' ilk mezununu verdi.

2003 yılında Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği'ne kayıp yaptıran ve 2007 yılında 3.02'lik ortalamayla buradan mezun olan Gökmen Koç, 2005 yılında ilk kez ilan edilen programa başvurarak, aynı yıl Eylül ayında Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde 'Çift Anadal' eğitimine başladı. Koç, 3 yıllık bir eğitimin ardından; 3.03'lük bir not ortalamasıyla 2008 yılının Ağustos ayında ikinci bölümünü de başarıyla tamamladı ve böylelikle de üniversitenin çift diplomalı ilk öğrencisi oldu.

Mersin Üniversitesi Elektronik-Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalı'nda yüksek lisans eğitimini sürdüren Gökmen Koç, elektrik-elektronik ve bilgisayar mühendisliği bölümlerini severek okuduğunu ifade ederek, "Bunlar içerikleri örtüşen kardeş bölümler, ancak altından kalkılması da oldukça zor bölümler" dedi. Bilgisayar mühendisliği öğrencilerinin, eğer kendi bilgisayarları olması durumunda elektrik-elektronik öğrencilerinden daha şanslı olduklarını savunan Gökmen Koç, söz konusu öğrencilerin laboratuarlarının ise kendi evleri olduğunu kaydetti.

Koç, çift diploma sahibi olmanın kendisine artı değerler kazandırdığının altını çizerek, iki sistemi birden öğrenmenin de bireyi 'aranılan kişi' haline getirmesinin yanında çalışma sahasını da genişlettiğini söyledi. 26 Mart-14 Ağustos 2008 tarihlerinde yürütülen bir 'Teknopark Projesi' için ilk teklifin kendisine yapıldığını dile getiren Koç, "Burada proje yöneticisi olarak görev aldım. Onun dışında Mersin Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'nda 2007 yılında kısmi zamanlı öğrenci statüsüyle 10 ay
kadar çalıştım. Şu anda bir şirkette yazılım mühendisi olarak çalışıyorum" diye konuştu.

Üniversitede verilen eğitimi yeterli gördüğünü belirten Gökhan Koç, kişisel başarısında da almış olduğu eğitimin önemli bir yer tuttuğunu söyledi. Koç, başarıların tesadüf eseri olmadığının da sözlerine ekleyerek, "Azim ve çalışma beni bu yerlere getirdi. İnsanın içinden gelmesi ve yaptığı işi severek yapması gerekir" görüşünü dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 18:28:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?