3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Ünlü sanatçılar Erdemlileri coşturdu

Mersin'in Erdemli ilçesinde, belediye tarafından düzenlenen 3. Hıdrellez Şenliğinde ünlü sanatçılardan Funda Arar, Fatih Kısaparmak ve Ali Altay konser verdi.

Erdemli Talat Göktepe Çamlığında düzenlenen, TRT spikeri Nilgün Esin'in sunuculuğunu yaptığı şenlikte konuşan Erdemli Belediye Başkanı Musa Mutlu, Hıdrellez Şenliğinin bu yıl Anneler Gününe rastgelmesinden dolayı ayrı bir mutluluk yaşadığını ifade etti.

Mutlu, "Belediye hizmetleri denilince yalnızca insanların zaruri ihtiyaçlarının karşılanması anlamına gelmez. Sosyal ve kültürel etkinliklerde belediyelerin öncü olması gerektiğini düşünüyoruz. Buradan yola çıkarak bu yıl hıdrellez şenliklerinin 3’üncüsü nasip oldu, yine coşkuyla kutluyoruz” dedi.

AK Parti Mersin Milletvekili Ali Er de, milletlerin örf ve adetleriyle yaşadığını belirtti. Er, "Bugün Türkiye Cumhuriyeti Ulu Önder Atatürk’ün çizdiği yolda emin adımlarla ilerlemektedir. Bugün birlik ve beraberliğimizi göstereceğimiz bir gündür. El ele verirsek üstesinden gelemeyeceğiz hiç bir zorluk yoktur" dedi.

Hıdrellez, Tebreş ve Nevruzun aynı anlamları taşıdığını vurgulayan Erdemli Kaymakamı İsmail Demirhan da, Türk kültürünün diğer kültürlere göre daha zengin ve köklü olduğunu, kültürün geleceğe aktarılması için de bu tür etkinliklerin devamının gelmesi gerektiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından ünlü sanatçı Funda Arar, Fatih Kısaparmak ve pop sanatçısı Ali Altay seslendirdikleri parçalar ile Erdemlileri coşturdular. Sanatçıların söylediği parçalara coşkulu kalabalık hep bir ağızdan eşlik etti. Konser aralarında yörenin dünyaca ünlü Lamas limonunun tanıtımı yapıldı. Tanıtım sırasında TRT spikeri Nilgün Esin, Başkan Mutlu'ya 'neden birde limon festivali yapılmıyor?' diye sordu. Başkan Mutlu ise "Neden olmasın, bu önerinizi mutlaka değerlendireceğiz" diye cevapladı.

Şenliğin sonunda sanatçılara günün anısına birer plaketin yanı sıra limon ve domatesten oluşan hediye paketleri de verildi.

.
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2008 Pazartesi 12:04:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?