3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Üretici limonla ayakta kalacak!

Mersin’in Erdemli İlçesi Kaymakamı İsmail Demirhan, köylünün yaşaması için, bölgede üretimi yapılan limonun da yaşaması gerektiğini söyledi.

İlçeye bağlı Batısandal köyünde köylüler ile bir araya gelen Demirhan, üreticilerin teknolojiye ayak uydurması gerektiğini ifade ederek, “Üretimi yapılan limonun yaşaması, köylümüzün de yaşaması anlamına gelmektedir. Limonun yaşaması için de köylümüzün tarımsal alanda teknolojik gelişmelere ayak uydurması gerekmektedir. Bunun için de köylülerimiz birlikler vasıtası ile dünya tarımına ayak uydurarak, geri kalmamalıdır" dedi.

Birlikte hareket etmenin başarıyı getireceğinin altını çizen Demirhan, ürün çeşitliliğinin artmasının köy ekonomisine olumlu etkiler yapacağına inandığını da kaydetti.

Erdemli Turunçgil Üreticileri Birliği Başkanı Cemalettin Kurt ise, limon ağacının olduğu her noktada üreticilerin ziraat mühendisleri tarafından bilgilendirildiğini ifade etti. Kurt, “ERTUB’un amacı üreticiye her yönden destek olmak ve katkı sağlamak, çağın gereklerine ayak uydurmaya yardımcı olmaktır. Çiftçinin hastalıklarla mücadelesine yardımcı olacak SMS destekli erken uyarı sistemi de yakında bütün köylerimizde hizmete girmiş olacak” diye konuştu.

Köy gezisine İlçe Tarım Müdürü Berdan Tun, ERTUB Başkan Yardımcısı Mehmet Topkara, birlik yönetim kurulu üyeleri ile ziraat mühendisleri de katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2008 Cumartesi 14:35:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?