3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Üreticilere TARSİM anlatıldı

Mersin’in Erdemli ilçesinde üreticiler, Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) konusunda bilgilendirildi.

Erdemli İlçe Tarım Müdürlüğü, TARSİM Çukurova Bölge Müdürlüğü ile Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen toplantı konuşan Erdemli İlçe Tarım Müdürü Berdan Tun, 2090 sayılı Tabi Afetler Kanununu ile doğal afetlerden zarar gören çiftçilere bazı durumlar da yardım yapıldığını belirterek, "2005 yılında 5363 sayılı Tarım Sigortaları Kanunu yürürlüğe girdikten sonra 2090 sayılı kanun uygulanmaz oldu. Dolayısıyla bundan sonra üretimde meydana gelen hasarlar sigorta kapsamında değerlendirilecek" dedi.

TARSİM’in bakanlık ve sigorta şirketlerinin ortaklaşa oluşturduğu bir havuz sistemi şeklinde çalıştığını ifade eden Tun, "Sigorta priminin yüzde 50'si devlet tarafından desteklenmektedir. Bu destekten faydalanmak isteyen üreticilerimizin il ve ilçe müdürlüklerimize başvurarak "Çiftçi Kayıt Sistemine" kaydolmaları yeterlidir" diye konuştu.

Erdemli Ziraat Odası Başkanı Adnan Dölek de, yaptığı kısa konuşmada, devletin artık kimseye doğrudan para vermediğini, çiftçilerin herhangi bir zarar karşısında mağdur olmamaları için yüzde 50 devlet destekli tarım sigortalarından faydalanması gerektiğini kaydetti.

TARSİM Bölge Koordinatörü Yaşar Bişgin ise çiftçilere, tarım sigortası uygulamaları, çiftçinin alacakları teminatlar, bitkisel, hayvansal, sera ağırlıklı olmak üzere tarım sigortalarının şekli ve şartları konularında bilgiler verdi.

Toplantıya, Erdemli Turunçgil Üreticileri Birliği Başkanı Cemalettin Kurt, Erdemli Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Kılıç ve çok sayıda bölge üreticisi katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2008 Salı 10:32:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?