4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Üretirken kültürü de yaşatıyorlar

ÜRETİRKEN KÜLTÜRÜ DE YAŞATIYORLAR

Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, açılan el sanatları kurslarında kursiyerlerin üretirken yöresel motifleri kullanarak kültürü de yaşattıklarını söyledi.

Erdemli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile ilçe belediyesi işbirliğinde açılan Takı Tasarım kursunu ziyaret eden Özefe, “Bu kursumuz daha yeni açılmasına rağmen kursiyerlerimiz tarafından fevkalade güzel eserler ortaya konulduğunu görüyoruz. Daha önce kursiyerlerimize bir çağrıda bulunarak yöremizi, ilçemizi ve bölgemizi tanıtan eserler ortaya koymalarını istemiştik. Bu çağrımız doğrultusunda burada eserler yapılmaya çalışıldığını gördüm. Duyarlı ve çalışkan kursiyerlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Kursiyerlerin üretirken yöresel motifleri kullanarak kültürünü de yaşattıklarını ifade eden Özefe, bölgeyi tanıtacak eserlerin çoğaltılarak, yabancı konuklara hediye edileceğini de kaydetti.

Kurs öğretmeni Özlem Öztürk Önalan ise 30 kursiyerin katılımı ile açılan kursun 256 saat süreceğini belirterek, “Burada kursiyerlerimizin ürettiği eserler ayrıca sergilenecek. Hatta bu eserler belediyenin sunacağı imkanlar ile pazarlanması sağlanacak. Kursiyerlerimiz hem el becerisi kazanacak, hem de aile ekonomilerine katkı sağlayacak” dedi.

Konuşmaların ardından kaymakam Özefe, bütün kursiyerler ile tek tek sohbet ederek yaptıkları el işleri ile ilgili bilgiler aldı.

ÜRETİRKEN KÜLTÜRÜ DE YAŞATIYORLAR
ÜRETİRKEN KÜLTÜRÜ DE YAŞATIYORLAR
ÜRETİRKEN KÜLTÜRÜ DE YAŞATIYORLAR
ÜRETİRKEN KÜLTÜRÜ DE YAŞATIYORLAR
İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2010 Cuma 14:24:01
Güncelleme :2 Temmuz 2010 Cuma 14:30:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?