4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Ürünler 5 gündür susuz!

ÜRÜNLER 5 GÜNDÜR SUSUZ

Adana ve Tarsus arasında kalan tarım alanları, Toroslar Sulama Birliğine ait TS1 ve TS2 sulama kanalında su olmadığı için susuz ve zor günler geçiyor.

Seyhan Baraj gölünde direkt olarak su alan ve yaklaşık 160 bin dönüm araziyi sulayan bölgenin en büyük sulama birliği olan Toroslar Sulama Birliği çiftçiye su veremiyor.

Yaklaşık 2 aydır motopomplarla Seyhan Barajı'ndan su alan ve kanallara aktaran Birlik artık Seyhan Barajı göletinde motopomp dahi çalıştıracak su bulamadığı için zor durumda.

10 gün daha su verilmeyeceğini belirten çiftçi Hüseyin Karabacak, sebzenin para ettiği bir dönemde ürünlerinin kurumaya başladığını söyledi. Karabacak, "Adana Mavi Bulvar ile Tarsus Özbek Köyü arasında kalan tarım alanları 5 gündür susuz" dedi.

Yapılan araştırmalar neticesinde; Yedigöze Barajında zamansız su tutulmasıyla çok sayıda çiftçiyi büyük bir zararla karşı karşıya kalacağı öğrenildi.

Bölgede bulunan yaklaşık 80 bin dekar narenciye ve 25 bin dekar sebze kuruma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirten çiftçiler, yetkililerden destek beklediklerini kaydetti.

ÜRÜNLER 5 GÜNDÜR SUSUZ
ÜRÜNLER 5 GÜNDÜR SUSUZ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2010 Perşembe 13:49:02
Güncelleme :4 Kasım 2010 Perşembe 13:51:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?