8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Üskül'den adliye sarayı müjdesi

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı, AK Parti Mersin Milletvekili Zafer Üskül, Silifke'ye adliye sarayı yapımının 2008 yılı programına alındığını bildirdi.

Silifke'de hemşehrileriyle bir araya gelen Üskül, ilçeye yapılması planlanan yeni adliye sarayını 2008 yılı programına aldırdıklarını belirterek, "Silifke hak ettiği hizmeti alacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.
Silifke'ye ikinci bir hastane daha yapılması için harekete geçtiklerini ifade eden Üskül, "Silifke ile ilgili yapılacak hizmetler için bakanlarımızla bire bir görüştüm. Öncelikli olarak Silifke için acil olan yatırımların takibini yapacağız. Silifke artık büyük bir kent konumundadır. İlçemize de ikinci bir hastane yapılması şarttır. Bu konu ile ilgili gerekli çalışmalarımıza başladık" diye konuştu.

Silifke'nin sorunlarını bildiklerini, bu sorunların çözümü için de gerekli çalışmaları başlattıklarını kaydeden Üskül, Kayraktepe Barajı'nın yapılması halinde yöredeki su sorununun giderileceğini ve taşkınların da önlenebileceğini belirterek, Göksu Irmağı'na kontrollü şekilde su verilmesiyle yaz aylarında su seviyesindeki düşüşün engellenmiş olacağını vurguladı. Üskül, bu sayede, özellikle yazın su seviyesinin azlığından dolayı denizin deltaya girmesi ve tuzluluğun artmasının önlenebileceğini dile getirdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile SEKA arazisinin turizme açılması konusunda, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile de Kayraktepe Barajı konusunda görüş alış verişinde bulunduğunu belirten Zafer Üskül, bakanların yakın ilgisinden dolayı memnuniyet duyduğunu ifade etti. Özellikle, Kayraktepe Barajı Projesi'nin Silifke yöresindeki su sıkıntısını gidermek ve sel baskınlarından bölgeyi korumak için hayati derecede önemli olduğunu belirten Üskül, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun konuya yakın ilgi göstermesini ve bürokratlarına konuyla ilgili talimat vermesini ciddi bir adım olarak değerlendirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2007 Cumartesi 12:33:38
Güncelleme :20 Ekim 2007 Cumartesi 12:43:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?