5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Üskül'den cem evi sözü

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Prof. Dr. Zafer Üskül, partisinin Say Mahallesi seçim bürosunun açılışında cem evi sözü verince mahalle sakinleri Üskül'e davul zurnayla mini konser verdi.

Say Mahallesi girişinde karşılanan Üskül, tek tek vatandaşlarla selamlaşıp, Say Mahallesi sakinlerine iş sözü verdi. Seçim bürosunun açılışında, Alevi kültürünün yaşatıldığı Say Mahallesi'ne bir cem evi açacaklarını belirten Üskül, "Camilerimizde insanlar nasıl ibadet ediyorsa sizler için de ibadet edebileceğiniz bir cem evi yapacağım. Burada sizlerle birlikte modern bir ekip kurarak Silifke türkülerini Türkiye'ye ve dünyaya yeniden duyuracağız" dedi.

Cem evi açılacağı müjdesini alan mahalle sakinleri de davul zurna eşliğinde Silifke türkülerinden oluşan mini bir konser verdi.
Üskül konserden sonra, "Neden Hüsnü Şenlendiriciler bizim Silifkemizden çıkmasın. Sizlerin ne eksiği var. Silifke kültürünü yaşatan, türkülerini dünyaya duyuran zaten sizler değil misiniz. Silifke'yi marka haline getiren Say Mahallesi sakinlerini sonuna kadar destekleyeceğim" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2009 Pazartesi 13:49:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?