2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Üskül'den hainlere veryansın!

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Karakolu'na yönelik hain saldırıyı kınayarak, terörist örgütünü 'siyasi amaçları olan direnişçiler' olarak görenlerin de aynı insanlık suçuna ortak olduğunu söyledi.

Meclis çalışmaları nedeniyle yurt dışında bulunan TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, karakol baskınında şehit düşen Jandarma Uzman Onbaşı Rasim Eser'in Mersin'in Silifke ilçesinde yaşayan ailesini telefonla arayarak, baş sağlığı ve sabır dileğini iletti.

Büyük bir üzüntü içinde olduğunu belirten Üskül, "Sınırlarımızı canları pahasına koruyan kahraman askerlerimizin aziz hatıraları yaşatılacak ve kanları yerde bırakılmayacak. Uluslararası koşullardan yararlanarak terör saldırılarıyla ulusumuzun birliğini ve bütünlüğünü parçalamaya çalışanlar, bu hain amaçlarına asla ulaşamayacaklar. Bu terörist örgütünü 'siyasi amaçları olan direnişçiler' olarak görenler de, gösterenler de aynı insanlık suçuna ortaktırlar. Terörün son bulması için yıllardır süren tahriklere rağmen kardeşçe yaşama kararlılığını gösteren milletimiz, bu barış ve kardeşliğin devamı için tek yürek olmalı ve daha gür bir ses çıkarmalı" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 16:21:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?