4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Üskül'den istifa çağrısına cevap

ÜSKÜL'DEN İSTİFA ÇAĞRISINA CEVAP

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı, AK Parti Mersin Milletvekili Prof. Dr. Zafer Üskül, "Devlet el koyar çocukları alır sözlerim yanlış değerlendirildi" dedi.

Prof. Dr. Zafer Üskül, Mersin'in Silifke ilçesindeki Şehit Yarbay İlhan Akgün İlköğretim Okulu'ndaki zihinsel engelli öğrencilerin eğitim gördüğü sınıfları ve yine zihinsel engelli çocukların okuduğu Eğitim Uygulama Okulu'ndaki incelemelerin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. MAZLUMDER'in yaptığı yazılı açıklamayla kendisinin istifa etmesi konusunu değerlendiren Üskül, demokratik hakları olduğunu, söyleyecek çok fazla bir şeyin olmadığını kaydetti. Çocukların okumasını istediklerini ifade eden

Üskül, "Elbette değişik düzeylerdeki okullarımızda uygulanan kurallar var. Bu kurallara uymak gerekir. Benim söylediğim budur. Onun ötesinde devlet el koyar çocukları alır sözlerim yanlış değerlendirildi. Söylediğim şuydu benim, bizim o alanda da yasalarımız var. Eğer çocuklara şiddet uygulanıyorsa, aile içi şiddet varsa, baskı varsa, çocukların haklarını kullanmaları engelleniyorsa ilgililer mahkemeye başvururlar, mahkemeler gerekli incelemesini yapıp kararlarını verir. Bu sosyal devletin görevidir"

ifadelerini kullandı.

Anayasayı değiştirerek yeni anayasaya çocukların her türlü istismardan korunması ile ilgili bir hüküm koyduklarını vurgulayan Üskül, şunları söyledi:

"Bunun gereğini de elbet devlet yapacaktır. Çocukların okullara gönderilmesi konusunda velilerin karşı çıkmamalarını diliyorum. Herhalde onlarda çocuklarının gelişimini isterler, daha üst düzeyde öğrenim görmesini isterler, iyi eğitilmiş ülkesine, ailesine yararlı yurttaşlar olarak yetiştirilmesini isterler. Bizim de temennimiz budur."

Geçtiğimiz günlerde Taksim Meydanı'nda meydana gelen canlı bomba konusuna da değinen Üskül, terörün eylemlerine son vermediğini, İstanbul'da yine tipik bir terör eylemi yaşandığını söyledi. Yapılan saldırıda sivillerin de hedef alındığını anlatan Üskül, "Saldırıda polislerimiz de elbette hedef alındı ama sivillerimizin de hedef alındığı gayet açık. 17 sivil, 15 polisimiz yaralandı. Hepsine geçmiş olsun diyorum. Tabii ki devlet olarak terörle mücadelemiz devam edecek, teröristle mücadelemiz devam edecek.

Bu elbette bizim Türkiye'yi daha demokratik kılma yönündeki çabalarımızı azaltmayacak, ona köstek vurmayacak. Ama hem demokratik bir Türkiye hem de terörün asgari düzeye indirildiği bir Türkiye için çabalarımız devam edecek. Polisimize de yurttaşlarımıza da geçmiş olsun diyor, görevlilere gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

ÜSKÜL'DEN İSTİFA ÇAĞRISINA CEVAP
İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2010 Pazartesi 12:01:04
Güncelleme :1 Kasım 2010 Pazartesi 12:26:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?