30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

'Üst geçit' eylemi!

Mersin'de bir grup sendika üyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü önündeki yaya geçidinde yaşanan trafik kazalarına dikkat çekmek ve önlem alınmasını talep etmek üzere eylem yaptı.

İnönü Bulvarı üzerindeki İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü önünde toplanan Memur Kültür-Sen üyeleri, son günlerde bu bölgede yaşanan trafik kazalarına dikkat çekti. Kültür Memur-Sen İl Başkanı Abdülmecit Haksever, burada yaptığı açıklamada, hayatın korunmasının en temel ve vazgeçilmez bir insan hakkı olduğuna vurgu yaparak, yıllardan beri İnönü Bulvarı'nın yaya ve araç trafiğinin yoğun olduğu bu geçiş noktasında ölümle, yaralanmayla ve maddi hasarla sonuçlanan birçok feci kaza meydana geldiğini söyledi.

Hayati tehlike arz eden bu geçiş noktasında gerekli tedbirlerin alınması yönünde, konuya duyarlı kişiler ve kurumlar tarafından bugüne kadar yetkili merciler nezdinde defalarca yazılı girişimlerde bulunulmuş olmasına rağmen çözüme ilişkin herhangi bir sonuç elde edilemediğini kaydeden Haksever, "En son geçtiğimiz 12 Kasım günü Nurten Beyazçiçek isimli bir bayan, karşıdan karşıya geçmek isterken süratle gelen bir aracın çarpmasıyla hayatını kaybetmiştir. Basında da yer aldığı şekliyle 'bir çiçek' daha solmuştur. Bu çevrede yer alan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Gümrük Müdürlüğü, liman çalışanları ve bu kurumlarda işi olan vatandaşlar, her gün bu tehlikeli yolu defalarca geçmek zorunda olan herkes bir kazaya kurban gitme tehlikesiyle karşı karşıyadır" dedi.

Artık bu vahim olaya 'dur' demenin zamanının geldiğini ifade eden Haksever, "Burada meydana gelen elim kazaların önlenebilmesinin en etkili çözüm yolu buraya ortopedik engellilerin de rahatlıkla kullanabilecekleri özelliklere sahip bir üst geçit yapılmasıdır. Bu bağlamda belediyeleri, mahalli İdareleri, İl Trafik Komisyonunu göreve davet ediyoruz" diye konuştu.

Açıklamanın ardından sendika üyeleri, hep birlikte karşıdan karşıya geçerek caddeyi trafiğe kısa süreliğine kapattı.

iha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2011 Pazartesi 16:23:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?