4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Üst yapı çalışmaları sürüyor

AKDENİZ'DE ÜST YAPI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, ilçeye yeni bağlanan beldelerin yanı sıra 'kenar mahalle' olarak tabir edilen bölgelerde yeni yol açma, kaldırım ve asfalt kaplama çalışmalarını, oluşturulan bir program dahilinde yürütüldüğü bildirildi.

Önce yeni yollar açarak işe başlayan ekipler, ardından kaldırımsız sokakları da kaldırıma kavuştururken, asfalt çalışmalarının da sürdürüldüğü bildirildi. İş makineleriyle Gündoğdu Mahallesi'nde yeni yollar açan ekipler, Şevket Sümer ve Çay mahallelerindeyse kaldırımı olmayan sokaklarda kaldırım ve bordür çalışmaları gerçekleştiriyor. Söz konusu çalışmaların tamamlanmasının ardından bölgede asfalt kaplama yapılacağını açıklandı. İlçe sınırları içinde asfaltsız, kaldırımsız ve yol sorunu yaşayan tek bir mahalle kalmayıncaya dek çalışmalarını sürdürmekte kararlı olduklarının kaydeden Akdeniz Belediye Başkan Vekili Mehmet Aslan, “Gelirimizin önemli bir kısmını hizmetlere ayırarak, Akdeniz halkımızın yaşam kalitesini arttırmak için mücadele ediyor, 56 mahallemize eşit hizmet götürmek için çalışıyoruz” dedi.

Bölge halkının yıllarca birçok hizmetten faydalanamadığını öne süren Aslan, hizmetten yoksun bırakılan mahallelerin 'yaşanılabilir' hale getirilebilmesi adına çaba sarf ettiklerini, bu noktada belediyenin tüm imkanlarını halkın hizmetine sunduklarını anlattı. Aslan, “Yazın toz ve toprakla boğuşan, kışın da çamur ve sular içinde kalan mahallelerimizi bu dertlerden kurtarmak için çalışıyoruz. Ekiplerimiz, bir yandan imar planlarında yol olarak işaretlenen bölgelerde yeni yollar açarken, diğer taraftan da kaldırımı olmayan sokakların kaldırımlarını yapıyor” diye konuştu.

Kaldırımların döşenmesinin ardından sokak ve caddeleri asfaltladıklarını, tüm bunlarla birlikte ilçe halkının yıllarca göremediği ve özlediği hizmetlere kavuşmasını sağladıklarının altını çizen Mehmet Aslan, tüm bu çalışmaların oluşturulan bir program dahilinde yürütüleceğini belirterek, teknik ekiplerin tespiti, muhtarlar ve bölge halkının talepleri doğrultusunda; yol açma, kaldırım, asfalt kaplama ve yama çalışmalarının süreceğini de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2010 Çarşamba 17:43:05
Güncelleme :23 Haziran 2010 Çarşamba 18:41:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?