3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Ustadan genç kursiyerlere tavsiyeler

Tiyatro Sanatçısı Erdal Gülver, bir ülkenin öncelikle sanatıyla var olabileceğini söyledi. 

Gülver, Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun davetlisi olarak geldiği Mersin'de, Gençlik Sanat Merkezi (GSM) Altan Erkekli Sahnesi'ni ziyaret ederek, burada kursiyerlerle bir araya geldi. GSM'deki sanat eğitimlerinin ilk gününde Erdal Gülver'i karşılarında gören kursiyerler büyük heyecan yaşadı. 

Burada kursiyerlerle sohbet eden Gülver, sanat ve sanat yaşantısıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Tiyatroyu öğrenmenin en iyi yolunun; 'usta-çırak' ilişkisi olduğunu kaydeden Erdal Gülver, söz konusu ilişkinin işlemesiyle birlikte öğrenme sürecinin de başlayacağını savundu. Gülver, "İyi bir tiyatrocu, öncelikle iyi bir dinleyicidir. Ben ustalarımı çok iyi dinleyerek, onların her hareketini gözlemleyerek ve çok çalışarak tiyatroda kalıcı olmayı başardım. Sizler daha yolun başındasınız. İyi bir tiyatro insanı olmak istiyorsanız; algılarınızı açık tutup, ustalarınızı iyi dinleyin ve çok çalışın. Yetenekler çok çalışarak gelişir ve kalıcı olur" dedi. 

Sanat yaşamında her zaman gençlere önem verdiğini de kaydeden Gülver, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, bu ülkeyi bizlere emanet etti. Bizler de bu ülkenin sanatçıları olarak, onun gösterdiği yolda çalıştık ve bayrağı sizlere devredeceğiz. Bir ülke öncelikle sanatıyla var olabilir. Bu gerçeği asla unutmadan kendinizi güzelliklerle donatın ve sizden sonrakilere de aktarın."

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2008 Perşembe 20:28:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?