5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Ustalar bilgilerini paylaşacak

USTALAR BİLGİLERİNİ GENÇLERLE PAYLAŞACAK

Mersin Üniversitesi (MEÜ) tarafından, sürekli eğitim uygulamaları kapsamında hazırlanan; 'Bizim Prometheuslarımız' adlı projeyle birlikte ulusal ve uluslararası platformda kendini ispatlamış, bunun yanında bilim, sanat ve diğer alanlardaki başarısıyla alkışlanan isimleri, üniversite gençliğiyle buluşturulması hedefleniyor.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Proje Koordinatörü Doç. Dr. Tamer Akça, Atatürk Cumhuriyeti'ne katkı sunan ve ülkenin ilerlemesinde pay sahibi olan her meslekten ve kesimden insanları, gençlerle yüzleştirmek istediklerini ifade ederek, "Proje ile konuk ettiğimiz Prometheuslarımız, ellerindeki tüm olanaksızlıklara ve tüm olumsuz şartlara rağmen, geldikleri noktaya hangi aşamaları geçerek ve nasıl mücadele ederek ulaştıklarını sohbet niteliğinde bizlere aktaracak. Bizim Prometheuslarımız karşısına çıkan engellere sığınmak yerine onlarla nasıl mücadele ettiğini ve arzu edilen hedefe ulaşmak için nelerden fedakarlık yapılması gerektiğini kendi hayatından örneklerle anlatacak" dedi.

Gerçekleştirilecek olan oturumlara katılacak olan Prometheuslar'ın, herhangi bir konuda önder olabilecek kadar başarılı olmak için azmin ve sebatın önemini vurgulayacağını, tüm bunları yaparken de meslek ahlakına sıkı sıkıya bağlı kalınmasını da ortaya koyacağını savunan Akça, bunun yanında sahip olunan mesleği iyi icra etmenin yeterli olmadığı, aynı zamanda da bir aydın olarak ülkenin ve dünyanın sorunlarına karşı da duyarlı olunması gerektiğinin altını çizdi. Akça, düzenlenecek olan söyleşilerle birlikte Prometheuslar'ın ortaya koymuş olduğu mücadelenin sadece kendi hayatını değil, tüm insanlığı ilgilendiren bir mücadele olduğu, dünyanın bir tarafında olan aydınlığın veya karanlığın diğer bölgeleri de aynı şekilde etkileyeceğinin dile getirileceğini belirtti.

Öte yandan, 'Bizim Prometheuslarımız' adlı projeyle birlikte her ay bir konuğun üniversiteye davet edilmesi planlanıyor. Projeyle birlikte katılımcılara daha iyiye ulaşmak için çabalamanın gerekliliğini, şu anda bulundukları noktanın daha iyisinin her zaman var olduğunun anlatılması öngörülüyor. Projenin ilk konuklarıysa; Muazzez İlmiye Çığ ve Hayrettin Karaca olacak. Çığ ve Karaca, 20 Ekim'de MEÜ'de üniversite öğrencileri, öğretim elemanları ve kent halkıyla buluşacak. Proje kapsamında kente gelecek olan diğer ünlüler ise şöyle; "Zihni Göktay (Kasım), Sabiha Tansuğ (Aralık), Fuat Güner (Ocak), Esin Afşar (Mart) ve Sunay Akın (Nisan)."

 PROMETHEUS NEDİR?

Prometheus; aklını kullanarak önceden bilen, geleceği gören anlamına gelir. Mitolojide bilginin ve buna bağıntılı olarak da özgür düşüncenin, aklını kullanmanın simgesi olan, ateşi tanrılardan çalıp insanlara armağan eden kahramanın adıdır. Yaptıkları nedeniyle sonsuza kadar cezalandırılacağını bilmesine rağmen, insanlara sadece kendi akıllarını kullanarak gerçek özgürlüğe ulaşabileceklerini anlatabilmek için, doğru bildiğini yapmaktan vazgeçmemenin, aklın ve ışığın simgesi olmuştur.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2009 Pazartesi 12:04:02
Güncelleme :12 Ekim 2009 Pazartesi 13:09:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?