2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Ustalık belgesi alamayanlara uyarı!

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Talat Dinçer, çıraklık eğitimi uygulamaları kapsamında bulunan 133 meslek dalında, ustalık belgesini alamayan veya belgesini değiştiremeyenlere son defaya mahsus olmak üzere tanınan sürenin 31 Ekim'de sona ereceğini hatırlatarak, bu 2 aylık sürenin en iyi şekilde değerlendirilmesini istedi.

Dinçer, 3308 Sayılı kanunun geçici 8. maddesi gereğince, kapsamdaki 133 meslek dalının, çıraklık eğitimi uygulama kapsamına alınmasından sonra verilen yasal sürede belgesini alamayanlara tanınan 3 aylık sürenin 31 Ekim'de sona ereceğini belirterek, bu durumda olan esnaf sanatkarların en yakın mesleki eğitim merkezlerine başvurması gerektiğini söyledi.

Son 2 aylık sürenin en iyi şekilde değerlendirilmesini isteyen Dinçer, "Bu durumda olan esnaf ve sanatkarlarımızın verilen süre içinde en yakın mesleki eğitim merkezlerine başvurmaları gerekmektedir. Alınan bu karar gereğince yapılacak uygulamaların en kısa sürede üyelerimize duyurulması için bizlerde tüm odalarımıza genelge yoluyla bilgi verdik. Yine aynı konu hakkında esnaf ve sanatkarlarımızın bilgilendirilmesi için önümüzdeki günlerde belirli bölgelerde bilgilendirme toplantıları düzenleyeceğiz" dedi.

Dinçer, ustalık belgesi almaya hak kazanan esnaf ve sanatkarlarında bu süreyi en iyi şekilde değerlendirerek, en yakın mesleki eğitim merkezine başvurması gerektiğini kaydederken, bu konuda odalarında üyelerini en hızlı şekilde bilgilendirme çalışmasına gireceğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 12:11:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?