9
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Uyar kardeşler, okumak için yardım bekliyor

Mersin'in Silifke ilçesinde, 3 ayrı ameliyatın ardından bir de trafik kazası geçiren babaları çalışamadığı için bu yıl okula gidemeyecek olan 3 kardeş, okumak için yardım bekliyor.

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde karaciğer ve akciğerinden 3 ayrı ameliyat geçiren Aydın Uyar'ın, geçen yıl geçirdiği trafik kazasında kolu ve 4 kaburga kemiği kırıldı. Ameliyatlar ve kazanın ardından çalışamaz hale gelen Uyar'ın tedavisi de parasızlık nedeniyle yarım kaldı.

Fatma-Aydın Uyar çiftinin parasızlıktan dolayı bu yıl okula gidemeyecek olan çocukları 7 yaşındaki İlyas, 13 yaşındaki Dilek ve 15 yaşındaki Elif, okula devam edebilmeleri için kendilerine bir yardım eli uzatılmasını istiyor.
Ailenin en büyük çocuğu Elif, devletin kendilerine sahip çıkmasını isteyerek, "Kardeşlerimle birlikte okumak istiyorum. Geçen sene sınıfımızı başarıyla geçtik. Arkadaşlarımız bu yıl okulda okurken bizler evde oturmak istemiyoruz. Bizlere yardım edilsin" dedi.

Ağrılarından dolayı yatamadığını söyleyen 4 çocuk babası baba Aydın Uyar, "Ev kiramı veremiyor, su ve elektrik faturamızı yatıramıyorum. Komşularımız sayesinde geçimimizi sağlıyoruz. Evimde ekmeğim yok. Ağır iş yapamıyorum, devletimizden bana uygun bir iş istiyorum. Okul sezonu başlıyor, çocuklarımı maddi imkansızlıklar yüzünden okula gönderemiyorum. Balcalı Hastanesi'ne tedavimin tamamlanması için sevk edildim, param olmadığı için gidemiyorum. Allah'ını seven varsa bize bir yardım eli uzatsın" diye
konuştu.

Fatma Uyar da, eşine ya da kendisine bir iş imkanı sağlanmasını istediğini ifade ederek, "Çocuklarımı okula göndermek istiyorum. Eşimin tedavisinin yapılmasını istiyorum. Bir iş imkanı sağlanırsa en azından geçimimizi sürdürebiliriz. Evimizde tencere kaynamıyor. Zor durumdayız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2007 Cumartesi 16:39:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?