9
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Uyuşturucu operasyonu yapıldı

Mersin Emniyet Müdürlüğü tarafından Almanya, Hollanda, Avusturya ve Türkiye olmak üzere 4 ülkede yürütülen "Çakar 33" ve "Duman 33" operasyonları kapsamında Almanya'da mobilya yüklü bir TIR'da yapılan aramada 25.5 kilo eroin ele geçirildi.

Olayla ilgili 3 kişi Alman mahkemelerince tutuklanırken, operasyonun Türkiye ayağında 5 ilde 12 kişi yakalanarak gözaltına alındı.


Mersin Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün uzun zamandır yürütmekte olduğu "Çakar 33" ve "Duman 33" kod adlı projeli çalışma kapsamında, 29 Mayıs 2007 tarihinde Türkiye'den çıkış yapan bir TIR ile yurt dışına yönelik uyuşturucu madde sevkıyatının yapılacağının tespit edilmesi üzerine, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, Türkiye ile Almanya, Avusturya ve Hollanda emniyet makamları arasında ortak çalışma başlatıldı.

 
Yapılan çalışmalar çerçevesinde Almanya, Avusturya ve Hollanda emniyet makamlarının katılımıyla 2 Haziran 2007 günü saat 23.00 sıralarında Almanya'nın Mülheim/Köln kentinde gerçekleştirilen operasyonla, plakası bildirilen bir TIR'da yasal yük olan mobilya koltukları arasına gizlenmiş vaziyette toplam 25.5 kilo eroin ele geçirildi. Olayla ilgili olarak TIR'ın şoförü ile Hollanda'dan Almanya'ya gelerek söz konusu eroini teslim alan 2 kişi olmak üzere toplam 3 şüpheli yakalanarak, sevk edildikleri Alman adli makamlarınca tutuklandı.


Operasyonun Türkiye ayağında ise uyuşturucu kaçakçılığına karıştıkları ileri sürülen kişilere yönelik 5 ilde çalışma başlatıldı. Türkiye'deki çalışma kapsamında Mersin'de 5, Kayseri'de 2, Sivas'ta 4 ve Muğla'da 1 kişi olmak üzere toplam 12 kişi gözaltına alındı. Aralarında Mersin Adliyesi'nde görevli bir müdürün de bulunduğu şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2007 Çarşamba 18:01:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?