5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Uyuşturucu satıcılarına operasyon

Mersin'de uyuşturucuyla mücadele kapsamında sokak satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonlarda, 26.5 gram eroin ve 505 gram esrar ile birlikte 24 kişi yakalandı.

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, İl Emniyet Müdürü Süleyman Ekizer ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin uyuşturucu ile mücadele kapsamında sokak satıcılarına yönelik 2 ayrı operasyon düzenlediğini bildirdi.

Biri Silifke Caddesi üzerindeki Balık Pazarı civarında, diğeri de yine kent merkezinde düzenlenen her iki operasyonda kurdukları suç örgütü ile uyuşturucu madde ticareti yapan 24 kişi ile birlikte 26.5 gram eroin ve 505 gram esrar maddesi ele geçirildiğini belirten Aksoy, adliyeye sevk edilen şüphelilerden 12'sinin tutuklandığını, 12'sinin ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını açıkladı. Aksoy, uyuşturucu madde ticaretinin özellikle dershanelerin bulunduğu ve öğrencilerin yoğun olduğu yerlerde yapılmasının dikkat çektiğini vurguladı.

Aksoy, ayrıca Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı Mali Büro ekiplerinin düzenlediği bir başka operasyonda 6 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildiğini, olayla ilgili 2 kişi hakkında işlem yapıldığını kaydetti.

Öte yandan, sokak satıcılarının uyuşturucu ticareti, polis kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Kamera görüntülerine göre çocukların yoğunlukta olduğu bölgelerde faaliyet gösteren uyuşturucu satıcılarının, gizledikleri uyuşturucuyu alıcılara ya tokalaşırken ya da bisikletinin sepetine koyarak teslim ettikleri tespit edildi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2009 Pazartesi 13:06:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?