5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Uyuşturucu ve tarihi eser operasyonu

Mersin'de, jandarma ekiplerince şehir merkezi ve 3 ilçede eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 3 kilo eroin ile 546 parça tarihi eser ele geçirildi. Olaylarla ilgili 7 kişi yakalandı.

Mersin Jandarma Komutanlığı'ndan verilen bilgiye göre; eş zamanlı olarak başlatılan operasyonlar çerçevesinde Silifke ilçesinde bir araçta yapılan aramada 2 adet altın sikke, 3 adet gümüş sikke, 3 adet bakır sikke ve 1 adet tarihi obje ele geçirildi.

Mut ilçesi ve köylerinde devam eden operasyonlarda ise, 2 adet define arama dedektörü, 93 adet Roma ve Bizans dönemine ait sikke, 4 adet tarihi değeri olan mühür, 47 adet muhtelif tarihi eser, 36 adet çeşitli döneme ait belge ve kitap, 7 adet yüzük, 1 adet madalyon, 1 adet taş figür, 4 adet bakır etnografik eserle birlikte 156 adet tarihi obje ele geçirildi.

Jandarma ekiplerinin Gülnar ilçesinde yaptığı çalışmalarda da 120 adet Roma ve Bizans dönemine ait sikke, 5 adet mızrak ucu, 2 adet bilezik, 12 adet yüzük, 1 adet çömlek, bir adet top güllesi, 46 adet muhtelif tarihi obje, 1 adet mühür ve 1 adet define arama dedektörü bulundu.

Eş zamanlı olarak yürütülen operasyonun Mersin merkezde yapılan bölümünde ise 3 kilo eroin ele geçirildi. 3 kilo eroin, 3 adet define arama dedektörü ve 546 adet tarihi eserin ele geçirildiği operasyonlarda 7 kişinin gözaltına alındığı ve soruşturmanın devam ettiği açıklandı.

iha
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2009 Cumartesi 16:51:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?